Цветан Цветанов: Велико Търново е сред най-потърпевшите райони от ковид кризата, необходима е данъчна ваканция

Велико Търново е един от най-потърпевшите райони, тъй като разчита много на туризма, пострадал най-сериозно в ковид кризата. Някои сектори понасят изключително тежко удара от глобалната пандемия. Това, което предвиждаме като мярка за подпомагане, спрямо тези сектори – като ресторантьори, туроператори, хотелиери, превозвачи и т.н., е да бъде приложена едногодишна данъчна ваканция. Това означава време, в което тези хора ще могат да си стъпят на краката“, коментира Цветанов при среща със съдържатели на заведения от Велико Търново и Горна Оряховица.

По думите на Цветанов, наред с това,  Българската банка за развитие трябва да подпомогне потърпевшите сектори, да бъде гарант за краткосрочни кредити, за да могат бизнесите да възстановят нормалната си работа.

„За всички нас е полезно Вие да бъдете в управлението“, категорична бе съдържателка на малък обект в Горна Оряховица.

„Ние бяхме първите, които представихме управленска програма, детайлно разписани в повече от 21 сектора. Това, което виждаме е, че в средата на предизборната кампания, опонентите ни започнаха да представят същите приоритети в секторите политики“, каза председателят на партията.

Заедно с Цветанов, в срещата участваха и кандидатите от листата на Републиканци за България финансистът Стефан Дойкин, експортният директор на захарния завод Борислав Ангелов, предприемачът Фикред Ферадов, юристът Андрей Маринов и ИТ експертите Николай Драков и Иван Станев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене