Иван Цолов: Адекватната и бърза реакция на държавата в кризисни ситуации е решаваща за спасяването на човешки животи

Кандидатът за народен представител от ПП „Републиканци за България“ – Видин Иван Цолов представи приоритетите на партията в сектор „Обществен ред и сигурност“. Адекватната и бърза реакция на държавата в кризисни ситуации е решаваща за спасяването на човешки животи и имуществото на гражданите. Затова ефективната защита от бедствия и аварии е задача от първостепенна важност. В тази връзка от ПП „Републиканци за България“ сме категорични, че държавата следва да изпълни задължението по обезпечаване на въздушен медицински транспорт, както и да предвиди транспорт за спасяване при бедствия и аварии. Предвиждаме да бъдат изградени и оборудвани със съвременни технологии два спасителни центъра – за Северна и за Южна България. Това отбеляза при представянето на акцентите в секторна политика „Обществен ред и сигурност“ кандидатът за народен представител от ПП „Републиканци за България“ – Видин Иван Цолов. Цолов е дългогодишен воден спасител и организатор на видинския Ретро парад за автомобили.

Кандидатът за народен представител посочи, че България търпи огромни човешки загуби от пътнотранспортни произшествия. „По този негативен показател сме на второ място в Европа. За да бъде ефикасна дейността по безопасност на движението, е нужно да се увеличи контролът върху участниците в него“, каза Иван Цолов. Той обясни, че според Републиканци за България процесът трябва да бъде автоматизиран, чрез създаването на Единен център за обработка на нарушенията. От партията смятат, че дигитализацията на процеса ще доведе и до намаляване на корупционния натиск върху контролиращите органи. „Получените приходи от глоби ще бъдат използвани за подобряване на пътната инфраструктура“, каза още Цолов и добави, че ключово значение за успешната превенция има формирането на култура за движението по пътищата от ранна детска възраст.

Сред акцентите в секторната политика е създаване на Изпълнителна агенция „Киберсигурност“. „Изграждането на такава структура ще даде възможност да бъде изграден солиден административен и професионален капацитет и да превърне България в лидер на Балканите в сферата на киберсигурността“, посочи кандидатът за народен представител от ПП „Републиканци за България“ – Видин Иван Цолов. Той бе категоричен, че създаването на ИА „Киберсигурност“ е важна част от усилията на партията за въвеждане на работещо електронно управление и стъпка в посока на електронното гласуване.

Републиканци за България ще работят за по-добра охрана на границите, чрез внедряване на цифрови решения и технологии. „По този начин ще повишим значително сигурността по границите ни, без да е необходимо увеличаване на човешките и материалните ресурси“, обясни Иван Цолов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене