Ирина Жерева-журналистката с най-екстремните и адреналинови репортажи в Пиринско

От 18 години жителите на региона и страната научават новините от лицето на БТВ в Пиринско Ирина Жерева. Вероятно зрителите са забелязали обаче,че тя прави една нестандартна и различна журналистика.  За разлика от колегите и, които грабват микрофона и разказват,  Ирина винаги изненадва. Според събитието или е с каска и ботуши, или е яхнала кон, или предава от делтапланер, например.

Това е  личния и почерк, винаги заредена с кипяща енергия, която предава без усилие и на зрителя. Признава,че обича адреналина и действието, мрази скучните материали и винаги търси различната гледна точка. Затова и често прави щури неща, като забравя за собствената си безопасност. Ако трябва да има някаква класация за най-екстремен репортер, то тя безапелационно трябва да бъде на първото място.

През годините в името на телевизията и добрите репортажи тя се е качвала на делтапланер, на военни машини, предавала е на живо от лодки в реката,  от лопата на багер, от трактори, мотори и какви ли още не. Но най-странното и опасно място бе живо предаване от движещо се ремарке на  ТИР.

Жерева е потомствен журналист и казва,че занаята и е в кръвта. Признава,че най-хубавото нещо в работата и е,че всеки ден е различен и не знае какво ще и поднесе живота. Малцина знаят, че тя и екипа и стават в 4 сутринта и се работи на макс  до тъмни доби. Сигурно повечето хора, които гледат телевизия си казват-ей, колко лесна и песен работа. Но идея си нямат какъв труд и стрес стои зад всяко живо включване. Зад една минута предаване на живо има десетки телефонни разговори, пътувания, техническа обезпеченост, писане, мислене, убеждаване на хора, които се притесняват да застанат пред камера, детайли от кухнята, които драгия зрител не знае!

А когато остане време за личен живот, любимото занимание и хоби на Ирина Жерева е кулинарията.  Сладкарството, красивите домашно месени погачи са нейната стихия и другата и голяма любов и страст.

pirinnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене