Двама перничани заловиха петима наркодилъри след зрелищна гонка и меле

перник

Истински екшън се е разиграл по улиците на Перник преди ден. Двама младежи са издебнали и заловили след гонка наркодилъри досущ като по филмите. Мартин Илиев и Янек Димтров от гражданското сдружение „Зелените барети“ са спипали група наркодилъри от Перник. От три месеца Мартин и приятелят му дебнат наркодилърите, които продават дрога предимно в района на Автогарата. Оказва се, че същите криминални субекти са следени и от полицията.
Вчера в късния следобед Мартин и Янек се спречкали с петимата наркодилъри на възраст между 20 и 25 години. Инцидентът станал в района на новия денонощен магазин при Седмо училище на ул.“Стара планина“. При спречкването Мартин бил ранен с нож в крака.
Наркодилърите се качили в Ауди 80 и се опитали да прегазят с автомобила Мартин, но не успели и тръгнали да бягат.
„Зелените барети“ се качили в личните си коли и започнало яростно преследване по ул. „Софийско шосе“. На няколко пъти колите се ударили с броните, но преследването продължило.
Жители на Перник от района са станали свидетели на зрелищната гонка.
При пътен възел „Хумни дол“ Мартин и Янек засекли с колите си наркодилърите и успели да ги спрат. На място пристигнали шест патрулни автомобила и една линейка. В наркодилърите са открити амфетамини и трева.
Заловените дилъри продавали дрога на непълнолетни и малолетни деца. Един от тях, с инициали А.К., е пребил 19-годишно момиче пред клуб „Инсигния” преди 20 дни. Според запознати същият е предлагал дрога на момичето, но тя е отказала да си купи. Той е бил пиян, ядосал се е и я е пребил, разказват сигурни източници.
Припомняме, че Мартин Илиев и негови приятели скочиха срещу изсичането на гората в Голо бърдо и направиха най-масовия протест в Перник. По-късно бе създадено и гражданското сдружение „Зелените барети“.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене