Благоевградският бизнесмен Д. Байкушев цака конкурентна фирма за строежа на физкултурен салон в НХГ с 240 лв.

Две строителни фирми се конкурират в обществената поръчка, обявена от Община Благоевград за изграждане на физкултурен салон към НХГ „Св.св. Кирил и Методий“. Прогнозната стойност на възложителя за изпълнение на проекта е 521 088лв. с ДДС. Фирмите, участващи в надпреварата сасофийската „Бул Строй Инвест“ ЕООД и благоевградската „Монолитстрой –
Чорбаджийски, Байкушев“ ООД, като разликата в ценовите им предложения е само 240лв.

С толкова по-малко е предложила фирмата на бившият общински съветник – благоевградския бизнесмен Димитър Байкушев, чието предложение е за 520 560лв. Изграждането на нов физкултурен салон за учениците от НХГ е част от проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград”, спечелен от предишния кметски екип на община Благоевград по ОП „Региони в растеж“.

Заедно със спортното съоръжение проектът включва и ремонти на учебните сгради на НХГ, на V СУ и на ІІІ ОУ, както и строителство на новата сграда към детска градина „Вечерница“,която вече функционира. Община Благоевград бе отправила покана и към още една фирма – „Стренидом-2007“ ЕООД, която обаче се е отказала от участие в надпреварата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене