Директорът на РИОСВ Благоевград трябва незабавно да подаде оставка 

Директорът на РИОСВ Благоевград трябва незабавно да подаде оставка. Решението, с което инспекторатът разрешава строителството на 10 метрови сгради в близо 7 дка от парк Бачиново е във вреда на гражданите.

Това заяви днес Димитър Делчев, водач на листата на Изправи се! Мутри вън!

Паркът ще изгуби стойността си на уникално място за разходка и спорт, за да бъде обслужен частен финансов интерес. Ролята на институциите е не да улесняват строежа на 10 метрови хотели, жилищни сгради и СПА центрове за сметка на зелените площи, а да защитават обществения интерес, каза още Делчев.

Водачът на листата на Изправи се! Мутри вън! припомни за други лоши практики с необратимо презастрояване като Слънчев бряг или квартали в София и заяви, че не иска същата съдба за благиевградчани. Ако обединението ни с номер 18 в бюлетината получи доврието на избирателите на 4 април  ще работи в защита на уникалната българска природа.

Благоевградчани заслужават да дишат чист въздух, и да имат красиви паркове, завърши Делчев.

Преди месец  лидерът на Изправи се БГ Мая Манолова и Димитър Делчев се срещнаха с директора на РИОСВ-Благоевград по повод завода за пелети, който трови въздуха село Беласица община Петрич. По този случай, касащ здравето на хората, Ангел Георгиев не изпълни поетите ангажименти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене