80 годишен юбилей отпразнува доайена на самодейците в село Абланица Саид Чакъров

80 годишният се юбилей отпразнува вчера  доайенът на самодейността в  хаджидимовското село Абланица  Саид Чакъров    познат на всички   самодейци и любители на автентичния фолклор в  гоцеделчевско като бай Слави .

80 годишният вече  бай Слави Саид Чакъров,  или както го наричат всички бай Слави Чакъров  е един от най-възрастните самодейци в Гоцеделчевския край  и най-дългогодишен ръководител на мъжката фолклорна група в Абланица. За своя  завиден юбилей той получи  безброй поздравления и признателност най- напред от колегите си  самодейци от Абланица където е   сърцето му ,както и от много  приятели и  самодейци от целият регион . Юбилеят  на бай Слави не  мина и без тостове и наздравици в негова чест  и пожелания за  здраве и дълголетие .

Макар и на  тези години  бай Слави още здраво държи фронта  и  не отстъпва на по- младите, когато се качи  на сцената .

Неговият мощен и неповторим глас буквално се откроява  особено когато изълнява една от любимите си песни   „Сещаш ли са, моме“.

Саид Чакъров е самодеец в читалището в села Абланица от съвсем ранните си младежки  години . Дълги години той беше и председател на НЧ „Просвета” в Абланица и  бе удостоен и с титлата „Почетен председател”.

До ден днешен продължава да е ръководител на Мъжката фолклорна група, без каквито и да е хонорари. Почти целия си живот е посветил на  културата и читалищната дейност на доброволни начала и  продължава да е стожерът на местното читалище.

“Никога не му се сърдим, толкова много сме свикнали с него, че просто за сръдня и  претенции някакви няма място”, коментират мъжете от групата. Саид е солист в групата. Той има 3 деца – две дъщери и син, който свири на тамбура. Има и внуци и правнуци и се радва на добро здраве, готов да запее по всяко време на денонощието.

Честит  юбилей бай Слави бъди жив и здрав  още дълги години!!!!!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене