Проф. Ангелов: Наблюдава се „подмладяване“ на пациентите с коронавирус

Наблюдава се „подмладяване“ на пациентите с COVID-19, което е тенденция на национално ниво, заяви през журналисти в Смолян здравният министър Костадин Ангелов.

Той отбеляза, че към настоящия момент няма притеснения за недостиг на легла, а там, където има повишен натиск, ковид леглата се увеличават. В болницата в Благоевград ще се направи проверка, за да бъдат изяснени всички факти около смъртта на родилката, уточни министър Ангелов. Вицепремиерът Марияна Николова и министър Костадин Ангелов посетиха днес МБАЛ-Смолян.

Ситуацията в Смолян е контролирана, според здравния министър. В областната болница има 154 легла за ковид пациенти от общо 306 места. МБАЛ- Смолян сега разполага с 90 свободни ковид легла, с които според министър Ангелов могат да бъдат поети нуждите, ако се повиши натискът към лечебното заведение.

От Областния оперативен щаб посочиха като по-сериозна епидемичната ситуация в Златоград, където се наблюдава повишена заразяемост и заболяемост от коронавирус. Ако в следващите 7-10 дни няма подобрение на ситуацията в Смолян и областта, от щаба имат готовност да въведат и по- стриктни локални противоепидемични мерки, отбелязва БТА.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене