Connect with us

ГЕРБ

Александър Мацурев: Днес е време да си простим грешки, наранявания и несбъднати мечти!

Published

on

Да прощаваш е една от големите ценности. Днес е време да си простим грешки, наранявания и несбъднати мечти.
Прощавайте, ако неволно съм сгрешил или наранил.
Простете! Простено да ви е!🙏
Усмихвайте се, вярвайте и обичайте всеки ден.

ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Народът гине, цените полудяват, а Радев си прави туризъм (обзор)

Published

on

Токът стигна 625 лв., за седмица са загинали от COVID 600-700 българи, заяви бившият премиер

Не знам защо кандидатът за президент си позволява да вика енергийния сектор и да си прави пиар. Радев би трябвало да бъде платено отразен, както ние, а не да си позволява да вика енергийните дружества като предизборно мероприятие. Много внимателно ще гледаме медиите дали ще му вземете пари за отразяването – както нас ни фактурирате за всяко изявление, така да фактурирате и кандидат-президентската двойка Радев/Йотова. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за реакцията му бе форум с Румен Радев, служебното правителство и експерти от енергийния сектор, на който бяха обсъждани мерки срещу високите цени на тока и газа.

Радев проспа месеци наред и прогнозата ми от миналата седмица, че токът ще мине 600 лв. за Нова година, е факт – днес е 625 лв. И като капак на популизма му иска вие да отразявате държавните дружества днес. Защо ще бъде толериран, много внимателно ще гледаме дали ще му вземете пари за отразяване, обърна се към медиите Борисов.

За пандемията

България е в тъмночервената зона за COVID, Радев и Кацаров я доведоха до тук, кой ще дойде в България, за да се зарази. За 6-7 дена за погинали 600-700 българи, а в скандинавските страни свалят маските и в самолетите. Ние първи пуснахме в Европа стадионите, а сега тук ще играят без публика, докато в Европа се пукат по шефовете. Къде е логиката в дискотеката да има хора, а на открито на стадионите не? Къде е логиката паралелката да не ходи на училище сутринта, а вечер да се събира в дискотеката?

За вдигането на цените

Има чудовищен скок на цените, на тока и газта. Държавата трябва да работи, има си премиер и министри. Не виждам ролята на Радев в този процес, освен, че назначи некадърни министри. Бих му предложил да прави лицеви опори на кокалчета, но това вече не е и смешно. Народът гине, цените полудяват, а ние си правим туризъм, коментира Борисов откриването на предизборната кампания на Румен Радев с поход до Черни връх.
Подкрепял съм правото на хората да правят протести. И винаги съм отстъпвал пред тях, защото в голям брой случаи е имало смисъл в това, на някои не им харесваше, но то е било винаги в интерес на хората.

За популизма и лъжите

Защо е този популизъм, спомням си, че Киро и Асен ходиха при “Мариците” да се подписват във време, в което са знаели какво има в плана. Вместо честно да кажем всички политици – “Зелената сделка”, “Зеленияt пакт”, пътят на Европа, опазването на климата – няма да мръдне заради България. И Европа казва, ето ви 1-2 милиарда, решете проблемите с екологията и климата. Да, това ни е основният енергиен фонд, ето ви план, имате 50 милиарда, кажете ще направим индустриални зони и т. н. Защо е тази лъжа да излиза Радев и да казва това е “енергийното сърце”, и в същото време неговият вицепремиер да казва, че 2026 г. ще го затвори, защо лъжат хората?

Няма ли по-хубаво от санирането на жилища и сгради. И сега Европа ви казва ето ви 1-2 милиарда и си оправете блоковете в “Люлин”, “Младост”, защото след няколко години хората ще трябва да бъда изселени от тях, защото са опасни. И Европа ви казва, ето ви, направете си. Само че ние казваме “Не”, ще ходим и ще купим най-скъпите батерии, за да спестим 30-40 минути ток. За да се нагушат дадени хора.

Кой не иска нашите градове да светят нощно време. Европа дава пари да го направим. Това трябва да решаваме днес без злоба, това е бъдещето на България да го направим заедно, ние сме защитавали тази позиция винаги, не е предизборно.

За изборите

Лидерът на ГЕРБ заяви, че се кандидатира за депутат, за да води листа и хората да видят, че участва в политиката.

Излизам от парламента, за да нямам имунитет, за да може да се развихри Рашков, добави бившият премиер.
На въпрос за откриването на кампанията на “Демократична Българи” във Велико Търново и обвинението на Христо Иванов, че “ГЕРБ и ДПС са се сговорили да им попречат на регистрацията за изборите и да се стигне на дерегистрацията в 8 избирателни региона”, Борисов отговори: “Вярно ли така е казал, “на кривата ракета и космосът є пречи”. Докладът са го дали на Ципов в ЦИК, Христо Иванов, заслепен от лъжите си, май е забравил, че на Районната избирателна комисия в Стара Загора шефът є е от ИТН. Днес Ципов ще внесе закон, за да може да регистрираме само “Да, България”. Законът според Иванов и компания важи за другите. Вместо да си признае грешката, той клишето – “ГЕРБ и ДПС”. Той казва тази глупост, за да ни оскверни нас – почтените, знаещите и можещите. “Христо, ще си скъсат юридическите дипломи само, за да се явиш на изборите. Понеже те е яд на Киро и Асен, че направиха партия, пак си го изкарваш на нас, ми обади се на Слави Трифонов да го питаш, защо неговият представител в РИК е направил това”, коментира Борисов.

За бъдещото правителство

“Всички и никой”, така отговори на въпрос лидерът на ГЕРБ за потенциални коалиционни партньори. “Ако във “всички” дойде разум и след като сме похарчили половин милиард и видим как ни подреди народът, трябва да направим правителство. И ако отново резултатът ни е най-висок в България и някой се опитва да зачеркне избирателите на ГЕРБ, това също не е правилно според мен”, каза лидерът на ГЕРБ. “И ние не водим разговори, ще ги водим след това, допълни той.

“Но при половин милиард и да няма резултат, и когато хората не могат да си плащат сметките, дори и тази демокрация в България ни идва в повече. Ние сме на 10 г. партия, ако е тази “промяна” днес с тези цени, инфлация, с този хаос, смъртни случаи, с тези несъществуващи мерки и провалена ваксинационна кампания, по-добре да сме партия на “статуквото”, отколкото на тази “промяна”, която ще ни доведе до пропастта. Вече сме при Vera Su, заяви Бойко Борисов.

Рашков се занимава само да тормози хората на ГЕРБ. Два избора минаха само с обвинения от негова страна, накрая излезе, че няма един случай за купуване на избори. Той отиде в телевизията на Слави, прави им чадър и говори срещу ГЕРБ. Ако това е правилно служебен министър да го прави, честита ви демокрация, коментира Борисов.

“Проблемът в българската политика не е парламентът, а когато се натрупа критичната маса, няма подготвени партии, които да го поемат. 2009 г. при Тройната коалиция ГЕРБ бе готов и го пое, 2013 при Орешарски с Реформаторите го поехме, сега няма готова партия и ние не сме готови в тази криза да управлява, аз съм много скептичен, че ще се създаде правителство, каза лидерът на ГЕРБ.

Continue Reading

ГЕРБ

Стефан Апостолов: Днес почитаме Св. Петка! Светицата е закрилница на село Полена,

Published

on

Честит празник!
Днес почитаме Св. Петка! Светицата е закрилница на село Полена, затова тази сутрин присъствах на празнична литургия в едноименния храм. Празникът е особено почитан и в селата Тросково и Докатичево, където също се проведоха църковни служби.
Пожелавам на всички здраве и щастие и нека не забравяме, че в тези трудни времена няма нищо по – важно от това да сме сплотени и да се пазим!

Continue Reading

ГЕРБ

Емил Радев взе участие във форум на ЕК за дигиталното правосъдие

Published

on

Цифровизацията на правосъдието в ЕС трябва да продължи и на национално, и на общоевропейско ниво, заяви пред участниците българският евродепутат

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент Емил Радев взе участие в министерски форум за дигиталното правосъдие. В събитието, организирано от Европейската комисия, се включиха и еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс, заместник-председателят на ЕК Вера Йоурова, председателят на правната комисия в ЕП Адриан Васкес Лазара, правосъдни министри на държавите-членки и представители на високо равнище на европейски структури в сферата на правосъдието.
Пред участниците Емил Радев изказа позицията, че дигитализацията в съдебните системи протича с различни темпове в отделните държави-членки на ЕС, но трябва да продължи и на национално, и на общоевропейско ниво. „Информационното табло на ЕС в областта на правосъдието също потвърждава, че все още много звена биха могли да се възползват от цифровизирането на процесите”, отбеляза българският евродепутат. Според него мерките, с които ЕС насърчава дигиталната трансформация, от една страна, трябва да подкрепят правосъдните системи на национално равнище и „цифровото” сътрудничество между различните национални съдебни органи, така че да се извлече максимална полза за гражданите и предприятията. От друга страна, е важно да се подобри трансграничното съдебно сътрудничество на общоевропейско ниво. „Това означава, че са нужни още усилия за цифровизация на обществените услуги в областта на правосъдието, за използването на сигурни и висококачествени технологии за комуникация от разстояние и предаване на информация между компетентните органи, за улесняването на взаимното свързване на националните бази данни и регистри”, изтъкна Радев. Той акцентира върху ролята на сигурността за постигането на целите и изрази увереност, че дигиталното правосъдие допринася за утвърждаването на обща европейска съдебна култура, базирана на върховенството на закона, основните права и взаимното доверие.
Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ подчерта, че независимостта и безпристрастността на съда са безспорни стълбове на всяко демократично общество, но за да защитават адекватно своите интереси по съдебен път, гражданите и бизнесът имат нужда и от достъпни съдебни процедури, които да им пестят усилия, време и разходи. „Достъпността е цел, за която трябва да работим наред с останалите фактори, допринасящи за доверието в правосъдната система: бързината, ефективността, легитимността, която предполага висока степен на прозрачност и отчетност в целия процес – от взимането на решение до съответните резултати”, категоричен бе Радев, който е докладчик на ЕП по регламента за трансграничното съдебно сътрудничество при събирането на доказателства по граждански и търговски дела и по новия регламент за системата e-CODEX.
Емил Радев припомни, че извънредните обстоятелства, при които ни постави COVID пандемията, затрудниха трансграничното съдебно сътрудничество и доведоха до забавяния и пречки пред достъпа до правосъдие както за физическите лица, така и за предприятията. По думите му обаче поуките от кризата са дали нов тласък на процесите по цифровизация на правосъдните системи.
Евродепутатът потвърди ангажимента на колегите си в ЕП, споделяйки приоритетите на Комисията и Съвета, да подкрепят дигиталната трансформация на правосъдието. На фона на растящите възможности за интеграция и автоматизация на съдебните процедури и практики, за използване на изкуствен интелект и блокчейн, Емил Радев коментира, че ЕС трябва да положи повече усилия за адекватното си приспособяване към технологичните предизвикателства. „Цифровизираните процедури и електронната комуникация вече са неизменна част от ефективното функциониране на съдебната система в държавите-членки”, мотивира се той.
В рамките на форума цифровият преход в правосъдието на национално ниво беше дискутиран с участието на правосъдните министри от Словения – страната, която председателства ЕС до края на годината, Германия, Естония, Италия, Испания, Литва, Латвия, Малта, Полша, Словакия, Унгария, Франция, Финландия, Холандия и Швеция. В обсъждането на общоевропейския подход и трансграничното сътрудничество се включиха и представители на високо равнище на ГД „Правосъдие“, eu-LISA, Европол, Европейската прокуратура, Евроюст, ОЛАФ, както и на Европейския надзорен орган по защита на данните, Съвета на адвокатите и адвокатските дружества на Европа, Съвета на нотариусите на ЕС, Европейската фондация на съдебните изпълнители, Хагския институт за иновации в правото.

Continue Reading

ГЕРБ

Бойко Борисов: Искаме ЦИК да осигурят прозрачност на изборите, като покажат на всички как е защитен софтуерът на машините

Published

on

Никой не знае какъв ще е кодът на машините. Софтуерът не е написан. Кой ще го пише? Какво ще се случва с флашките? Колко са на брой? Кой ще може да се логва в този софтуер отстрани? Защо не искат да преброим хартиените квитанции? Да видим дали са честни изборите? Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред медии в Пловдив. По думите му, сега управляващите ще се уплашат още повече след разкритията за „Пътят на Копринката“ и ще затворят държавата, за да не може да тече агитацията на кандидат-президентите, а Румен Радев да си се разхожда хем като кандидат-президент, хем като президент – с държавната охрана и всичко останало.

„Ако така върви COVID-кризата, ще уплашат старите хора и те няма да отидат да гласуват. Още повече, че още не се знае с една карта, с две карти, на коя страница? Ако беше хубаво машинното гласуване, Европа щеше да гласува на машини. А нямаше конституционните съдилища на Германия, на Холандия да го прекратят. Защото има манипулация и манипулацията става през софтуера, през кода. Досега само мълчание, защото досега беше уязвим само ГЕРБ. Но сега, като са повече, започнаха да се притесняват. Защото не знаем софтуерът от кои партии взима“, посочи Борисов. Той припомни, че досега софтуерът взимаше гласове от ГЕРБ и ги разпръскваше към другите партии. „Това е най-лесното. И трудно се доказва, защото примерно от 100 гласа за ГЕРБ, взимат 10 и ги препращат към всички останали партии. Няма значение към коя, но губи първата и така пада надолу, а другите си ги разпределят. Това го прави софтуерът. Ние искаме да изпратим човек, всички партии да си изпратим човек, и когато е готов софтуерът и го пуснат към машините, ние да го видим. Да го видим как е защитен, не как го пишат. И този код да го сложим в една „прозрачна кутия“, 24 часа да се снима и никой да не може да го пипа. И с една програмка, ако някой случайно влезе, крадец образно казано, се логне вътре, да го хванат и да кажат „Момент, имаме пробив в системата!“. Само това искаме“, категоричен бе Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова след като всичко вече е електронно, да бъде ясно кой ни е защитил от тези рискове и в чии интерес? „Но сега вече понеже и ДПС ги е страх, и ДБ ги е страх, предполагам и БСП ще се уплашат, и се надявам, че може ЦИК най-накрая да вземат решение да осигурят прозрачност на изборите. Питайте компютърни специалисти и те ще Ви кажат, че уязвимото място е кодът и затова ДБ изпратиха писмото до ЦИК, защото знаят къде е уязвимо. И не е честно!“, заяви Бойко Борисов.

„Обзаложих се публично, че до Нова година цената на тока ще скочи до 500 лева. В 20 часа тази вечер токът на борсата ще струва 567 лева на МВ/ч. Румен Радев ни обвини, че сме заложили капани и бомби в енергетиката, но при “лошия Бойко” 12 години цената на тока беше 70 лева. И дори при няколко стотинки мърдане нагоре, веднага организираха протести. Сега е пълно мълчание“, изрази възмущението си председателят на ГЕРБ по повод скокът на цените в енергетиката и бездействието на правителството по въпроса. Според Борисов управляващите обвиняват за всичките си провали ГЕРБ – за потъналия кораб, за инфлацията, за COVID-кризата, но при правителствата на ГЕРБ всички кризи са били решавани своевременно.

„Според Румен Радев, който вече половин година еднолично управлява държавата, ние сме виновни за високите цени, за газта, дори за потъналия кораб. Вероятно ние сме виновни и за стотиците загинали от COVID българи. Днес 157 починали. В момента страната ни води черната статистика, на ден средно умират по 80 човека. Вече повече от месец сме на първо място по смъртност в Европа. Радев два пъти назначи за здравен министър антиваксър. Когато беше зам.-министър, Кацаров е направи здравната реформа при Костов. Сега казва, че и при ГЕРБ умираха. Да, но тогава целият свят не знаехме какво е това. Сега има ваксини, а те ги унищожават. Норвегия взе нашите ваксини, за които се молех в Европа да ни ги дадат“, припомни Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че ако ГЕРБ управляваше и строителите протестираха, щеше да им даде знак, да си изпълнят договорите в срок – автомагистрала „Хемус“, скоростните отсечки – Видин-Ботевград, завършването на „Струма“. „Защото с тези цени на материалите, те ще фалират веднага. Те или трябва бързо да строят, или фалират. Те са златни да ги „манипулират“, за да свършат работа в полза на държавата, а ги държат да протестират“, изрази съжалението си Борисов.

Председателят на ГЕРБ пое ангажимент когато партията се върне във властта, на Община Пловдив да бъдат възстановени разходите, които тя прави за завършването на стадионите на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив. Бойко Борисов бе категоричен, че ще подкрепи стратегия за развитие на детско-юношеския футбол в България и развитие на местните футболисти, без значение кой ще спечели конгреса за избор на ново ръководство на Българския футболен съюз.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ