Владимир Миленков: Малките зеленчукопроизводители у нас имат големи трудности. Еврофондовете за земеделие трябва да се управляват ефективно

Кандидатът за народен представител от „Демократична България“ Владимир Миленков посети открития пазар в Благоевград, където поговори със зеленчукопроизводителите и фермерите, които предлагат продукцията си там.

„Големите проблеми на малките зеленчукопроизводители и фермери в Благоевград са свързани с утежнени процедури за подпомагане и невъзможност за директна реализация на продукцията. Хората, които срещнах на открития пазар в града споделят, че в този сектор никой не желае да работи, защото работата е нископлатена и в същото време много тежка. За тях обаче, това е начин да се препитават и затова, все още не са се отказали.“,  каза Миленков след разговорите си с хората на пазара.

Той сподели още, че е дал уверение за това, че  „Демократична България“  е загрижена за този сектор и има конкретни разписани политики в посока развитие и подпомагане на хората, заети в него.

„Част от целите ни е еврофондовете за земеделие да бъдат управлявани ефективно в полза на максимален брой бенефициенти, вместо усвоявани от няколко политически обвързани земеделски групировки. У нас ставаме свидетели на такива абсурди като “работещи бедни”, поколения пенсионери, които са принудени да живеят в мизерия и да работят след пенсиониране, за да могат да си осигурят елементарни неща.“, обясни кандидатът за народен представител.

Миленков е уверен, че има начин ситуацията за заетите в секторите земеделие и животновъдство да се промени, ако се промени управлението на държавата.  Той самият, може да помогна за тази промяна, защото добре познава проблемите им, както и инструментариума, с който да бъдат разрешени.

„Обещах на хората, които срещнах днес, че ако бъда избран за народен представител ще продължа да бъда близо до тях, за да чувам гласа им и да им помагам, както и да давам отчет за това, което правя, за да се преодолеят трудностите, пред които са изправени днес.“, каза в заключение Владимир Миленков.

Търговците на пазара в Благоевград пък изразиха надежда, че един човек като него, когото познават, наистина им дава надежда, че ситуацията може да се промени. Голяма част от тях закачиха на масичките си рекламните флаери на Миленков и призоваха клиентите си, също да подкрепят Владимир с бюлетина номер 11 и преференция 108 на 4- ти април.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене