Владимир Миленков, кандидат-депутат от „Демократична България“: Много е важно хората да усетят, че си близо до тях


„Излезте и гласувайте на 4-и април, защото иначе рискуваме бъдещето си и това на децата ни“

Владимир Миленков е 48 години от Благоевград. Завършил е Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград, а след това завършва специалност „Финанси“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. Семеен е, с едно дете на 8 години. Има собствен бизнес и верига хранителни магазини в област Благоевград от 28 години.  

Той е кандидат за народен представител в 45-ото Народно събрание от „Демократична България“ в 01 МИР-Благоевград.

Какво може да предизвика един човек с успешен бизнес да влезе в политиката?

На първо място, липсата на справедливост. Второ, средата около нас – инфраструктурата, училищна среда, здравната система. На трето място,  влошаването на качеството на живота, голямата амплитуда в доходите между богати и бедни. Нали разбирате, че ако хората не получават добри заплати, те ще пазаруват доста по-скромно, дори когато става дума за хранителни продукти, тоест моят бизнес страда, заради ниските доходи на хората. От друга страна, аз ще зареждам по-малко, от което пък страдат производителите. Нещата са свързани, всички зависим един от друг, затова смятам, че трябва да направя нещо, за да се подобри средата и ако начинът за това е влизането ми в политиката, то аз съм готов да го направя.

Как приехте номинацията за кандидат–депутат и гласуваното доверие от „Демократична България“?

С лично удовлетворение, че са разпознали в мен човек, на когото може да се разчитат. От друга страна, моите рабирания и идеи напълно съвпадат с тези, които има „Демократична България“, в редиците ѝ има хора, на които симпатизирам, и мисля, че се вписваме добре, когато има единомислие и всички сме водени от идеята да направим България едно по-добро място за живеене.

Каква предизборна кампания очаквате, имате ли опасения, че отново ще има много „мръсни номера“ и удари под кръста и притеснява ли Ви това?

Нищо по-различно от предишните. Очаквам “мръсни номера”, преживал съм такива, но това само ме мотивира.

Какви цели си поставяте, ако бъдете избран за народен представител?

Поставям си високи цели, за да постигна нормални неща – подобряване качеството на живот – по-високи доходи, здравеопазване, образование, чиста среда, в която да живеем. По-чист въздух. До 2027 година България ще усвои над 50 милиарда от Европа – те трябва да достигнат до хората, а не да бъдат откраднати, ето това, например, е една добра и напълно постижима цел.

Смятате ли, че напрежението от протестите, което ескалира през последната година срещу правителството на ГЕРБ ще повлияе на вота на 4-и април?fea

Да, смятам. ГЕРБ сами ни доведоха до тази ситуация, с отказа да направят необходимите реформи, те отказваха години наред. Нещо повече,  дългогодишното трупане на зависимости около Борисов и цялото му управление изкара хората на улицата и те показаха ясно, че не искат това управление.

Новите медии – социалните мрежи, ли са каналът за нов тип общуване с избирателя, особено в ситуацията на пандемия? 

Да, но не само. В ситуацията, създадена от пандемията, това е безопасният и лесен начин да достигнем до повече хора, да изпратим посланията си и да споделим конкретни идеи за промяна. Има избиратели обаче, които не ползват този канал на общуване. Ще се опитам да се срещна лично с тях, да поговорим и да чуя какво мислят, смятам, че личните контакти са важни. Много е важно хората да усетят, че си близо до тях, че могат да те видят, да те попитат каквото искат, да споделят какво ги тревожи. Хората се умориха вече от „лицата в телевизора“, които са недостъпни и далечни.

Кои са преимуществата на листата на „Демократична България“ за Благоевградски избирателен район?

Новите лица, хора – неопорочени от политиката. Млади, интелигентни, можещи, доказали се в своята област хора. „Демократична България“ като цяло има много ясни позиции по отношение на основните проблеми, които поставиха и протестите през лятото на миналата година. Има и ясна визия как може да се решат не само на думи, а и с действия.

Разчитате ли на преференциалния вот, който доказа, че действа?

Да, разчитам изцяло на преференциалния вот – 11/108. Разчитам на това, че хората, с които работя толкова години, ще дадат своя глас за мен, защото ме познават като човек. Всъщност, това е реалното мерило за доверие и за това кой и какъв си всъщност. Ако не си лоялен в работата и в живота, то няма как да бъдеш такъв и в политиката, затова съм сигурен, че ще имам мажоритарна подкрепа.

Кои са посланията, които искате да стигнат до избирателите?

Аз съм човек, който живее и работи в Благоевград, аз съм възможността на хората тук, да имат свой представител в парламента, който да пази и отстоява интересите им. Не искам да отправям празни послания, искам те да разберат, че аз ще работя за тях, ще имам екип, който ще бъде тук, в Благоевград, и ще бъда близо до техните проблеми. Подобряването на жизнения стандарт на хората е моят приоритет, основна грижа за всички нас от „Демократична България“ е тези 50 милиарда, за които вече споменах, които Европа ще отпусне на България, през следващите няколко години да достигнат до всеки български гражданин, а не да пълнят шкафчетата на управляващите, за да го направим обаче, имаме нужда от гласа на хората, от тяхното доверие, това е моето послание: Излезте и гласувайте на 4-и април, защото иначе рискуваме бъдещето си и това на децата ни, рискуваме купеният и корпоративният вот да решат изборите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене