12 души, сред тях и близнаците-милионери, арестувани при спецакция в Микрево

Село Микрево, община Струмяни, осъмна вчера окупирано от антимафиоти. Спецчасти започнали да влизат по домовете в 6 часа в четвъртък. Арестувани са 12 души от селото, сред тях са братята близнаци, които се прославиха след голямата печалба от лотарията, техният по-голям брат Ангел, както и Кирил Усев, който, както „Струма” писа, преди дни влезе в сблъсък с братята Аспарухови вследствие на леко ПТП, станало в селото, и стара вражда помежду им. Роднини и приятели на двете фамилии също вчера бяха вкарани в килиите на санданския арест.

Разбра се, че Ненко, синът му Димитър и роднини на Кирил са заминали за Германия, както и че единият от тях е трябвало да бъде под карантина до 9 март.

В селото се коментираше вчера, че акцията на антимафиотите е именно заради враждата на двете фамилии, за да се предотврътят евентуални нови сблъсъци. В етаж от жилището на единия близнак е открит газов пистолет, закупен предишния ден от жена му, за който тя имала документи.

Част от задържаните буквално са изкарани от домовете им по бельо при акцията. Всички задържани са разпитани вчера от криминалистите в РУ – Сандански.

До момента няма образувано досъдебно производство, но се очаква полиция да има в селото и в близките дни.

ИЛИЯНА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене