Пенсионерските клубове в Банско остават затворени

„Пенсионерските клубове в Банско остават затворени заради усложняващата се епидемична обстановка в страната”, това съобщи вчера кметът на курортната община Иван Кадев. Той сподели, че е било взето решение от днес те да бъдат пуснати, но предвид ежедневното нарастване на случаите на заразени с Ковид-19 в страната, са ревизирали  решението си и те остават затворени.

„Обстановката е такава и преценихме, че на този етап това не е уместно и няма как да се случи. Болниците са пълни, ситуацията в страната е тревожна и не можем да си позволим да рискуваме“, каза  Иван Кадев.

Той поясни, че предстои заседание на Общинския оперативен щаб, на което ще се обсъдят наложените мерки на национално ниво и взетите от Областния оперативен щаб и ще се прецени дали да бъдат взети допълнителни на местно ниво. Ще се обсъди повторно и решението от миналата седмица за пускане на пазарите, като не се изключва те отново да бъдат спрени.

„Действително пуснахме пазарите, но ще преосмислим решението, защото кривата тръгна нагоре и това е притеснително. След като се запознаем с мерките, ще вземем и ние решение и ще пуснем съответните заповеди. Имаме организирани различни мероприятия, но ако мерките бъдат затегнати, трябва да се съобразим с тях“, поясни още Кадев.

Балетен уикенд е плануван тази седмица в Банско. Дали ще се състои зависи от мерките, които ще бъдат взети на национално ниво. Зрителите ще видят на сцената на НЧ „Никола Вапцаров“ балетистите от държавната опера във Варна. В трите последователни дни – петък, събота и неделя, те ще представят „Дон Кихот”, „Балетна гала” и „Пепеляшка”. Мероприятието се провежда под патронажа на кмета на Банско Иван Кадев./струма/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене