Проф. Светлана Шаренкова: Заедно да си върнем държавата и свободата!

Това са най-важните избори от 30 години насам. Причината е, че дър­жавата беше прев­зета и вместо пазарна, се превърна в силово-мутренска, вместо социална се превърна в антисоциална. От правова дър­жава се превърна в дър­жава на зад­кулисието.
Ние от БСП ще отс­тояваме кон­с­титуцион­ните норми: Бъл­гария да стане отново — както е записано в основ­ния ни закон — правова, социална и демок­ратична страна с многопар­тиен модел, а не с еднолична власт, както е в момента, с власт, осъщес­т­вявана от легитим­ните инс­титуции, а не от прозореца на Джип­ката.
„БСП за Бъл­гария“ преди всичко ще отс­тоява духов­ността, кул­турата и образованието! Те са в основата на всичко, защото само прос­перира, знаещата и образована нация, която има своята вяра, своята национална кауза, знае своя национален интерес и защитава суверенитета си, има бъдеще! Бъл­гария трябва да се превърне отново в дър­жавата на Духа — това е моята кауза. А това е образование — без­п­латно за всички, здравеопаз­ване, дос­тъпно и без доп­лащания, което ще бъде дър­жавна грижа, а не тър­гов­ска дей­ност. А от качес­т­веното здравеопаз­ване и образование следва и демог­раф­с­ката политика. След това идва и икономиката. Тя трябва да бъде социална пазарна икономика, с въз­мож­ност за всеки с инициативи и идеи да може да работи и да се раз­вива в Бъл­гария, а не мутренско-олигархична, която облагодетел­с­тва само определен кръг от фирми.
Друг основен приоритет ще бъде дивер­сификацията, но не само за макро, но и на регионално, общинско ниво. Ето кон­к­ретика за регион Благоев­г­рад — ще искаме обяс­нение от управ­ляващите как така област Благоев­г­рад е с най-ниската средна зап­лата в Бъл­гария, което противоречи на всякаква икономическа логика. Това е престъпление!
Откакто ГЕРБ са на власт, въп­реки че инф­рас­т­рук­турата на думи е основен приоритет Борисов, Бъл­гария се превърна в едно срутище и н екологична криза. В такова срутище се превърна и пътят до Рил­с­кия манас­тир, за който бяха дадени повече от 6 милиона лева. На всич­кото отгоре този учас­тък беше отк­рит незаконно. Ето това е Моделът „ГЕРБ“ в дейс­т­вие!
На реп­лика от пред­с­тавител на „Да Бъл­гария“ , че били „освободили“ крайбрежната ивица на Росенец (до имот на почет­ния пред­седател на ДПС Ахмед Доган), проф. Шаренкова категорично го репликира: Вие патологично се е фик­сирате върху една пар­тия, доказала се като гарант на етничес­кия мир през сложните години след 1989 г.. Ней­ният почетен пред­седател, Философът, д-р Ахмед Доган е автор на идеята за Заед­ността, която бе спасителна за България във времената на прехода. А самият Доган се е доказал в годините като истински български пат­риот, за разлика от тези, които финан­сирани от Сорос защитават чужди на Бъл­гария интереси.
Големият проб­лем, не е Росенец, а че “Срутището България” се случва нав­сякъде, където се режат лентички от Борисов — София, Плов­див, Варна, Своге, магис­т­рала „Тракия“, “Струма”, метрото…
Общес­т­вото е сис­тема, която се нуж­дае от тотална реформа и рестарт на държавностга във всички сфери! Ние сме на пос­ледно място по всички показатели в ЕС, свър­зани с доходи, здравеопаз­ване, инф­рас­т­рук­тура, образование, свобода на словото…
На първо място сме по коруп­ция и лошо раз­ход­ване на европейски сред­с­тва. Нас­коро излязоха данни, че откакто ГЕРБ е на власт, Бъл­гария е изгубила почти 4 милиарда лева от Европа поради лошо управление и корупция. Това е прес­тъп­ление!
Затова сферите здравеопаз­ване, доходи, образование, екология, зелена енер­гия — водородна и атомна, инф­рас­т­рук­тура, но истин­ска, и грижа за хората ще са глав­ните акценти на нашата политика.
БСП е един­с­т­вената алтер­натива, която може да сложи край на мафиотско-мутренската власт на ГЕРБ!
Затова трябва масово без страх и без колебания да гласуваме с бюлетина номер 4 на 4 април!
Заедно да си вър­нем дър­жавата и свободата!

*Акценти от учас­тието в предиз­борен дебат по БНР-Благоевград на проф. Свет­лана Шарен­кова — издател на в. ЗЕМЯ и кан­дидат за народен пред­с­тавител от БСП в регион Благоев­г­рад с преферен­циален номер 104

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене