Защо онлайн магазините предлагат промо кодове?

Ако сте пазарували в онлайн магазин, е много вероятно, да сте срещали поле за въвеждане на промо код. Този код Ви дава отстъпка от общата цена на закупените продукти. Някои от Вас може би се питат, защо търговците предлагат такъв вид промо кодове и каква им е изгодата. В следващите редове на статията ни, ще Ви дадем подробна информация, която ще отговори на голяма част от потребителските въпроси. Няма да губим повече време, преминаваме към темата.

Какво по-точно значи промо код?

Промо код е съвкупност от цифри и букви, който се вкарва по време на пазаруване, в част от онлайн магазините предлагащи тази опция. Вписването на кода Ви дава процент отстъпка от цената на прибавените в кошницата стоки. Това е един вид ваучер за намаление, който може да бъде на стойност 5%, 20%, 50% и над 75%. В зависимост от търговеца цифрите могат да варират.

Промоционалният код се връчва на клиентите, които най-често правят покупки в електронния магазин. Ваучерът се връчва на имейл адреса на клиента или чрез SMS на мобилния му телефон. Има обаче и сайтове за промо кодове, с чиято помощ да получите отстъпки, без да сте редовни клиенти. Най-важното е да намерите подходящия код, и да започнете да пестите на момента.

И, след като разбрахте, какво е предназначението на промо кодовете, идва време да посочим причините за съществуването им. Те могат да бъдат най-различни, но се свеждат до една и съща идея, а именно привличане на постоянна клиентела и по-често пазаруване от търговския уебсайт.

Причини за съществуването на промо кодове

Получавайки кодове за отстъпка от интернет търговците, ще се радват на по-добри цени, а това неминуемо, ще окаже влияние върху психиката Ви на клиент. Всеки иска да пазарува изгодно, а това се знае от компаниите предлагащи стоки и услуги. Бидейки редовни клиенти, Вие попадате в т.нар. таргет група, която заслужава специални промоции, намаления и бонуси. Такива ще Ви бъдат предоставени от много фирми търгуващи в мрежата, което е добра новина за вас.

В миналото обаче беше задължително да сте лоялни клиенти, за да грабнете промо код за отстъпка. Сега това задължение отпадна, заради уебсайтовете за промо кодове като Отстъпка.БГ, където можете да вземете наготово ваучери със супер намаления. Не мислете обаче, че търговецът е ощетен, тъй като въпросните платформи предлагащи промо кодове за партньори на дадения онлайн магазин.

При всички положения, използвайки промоционални кодове, печелите не само Вие, но и търговеца. Наистина е хубаво, когато има такова допълване, защото всеки трябва да има някаква изгода от подобен вид оферти. Уловка тук не търсете, а просто пазарувайте свободно в интернет.

Тук има и една поговорка, която може да се свърже с използването на промо кодове и тя е „ако нещо работи добре, не го пипай“. Получавайки скъпоценните купони ще се снабдите с нужните за Вас продукти на много добра цена, без да правите, каквото и да било. В този ред на мисли, не можем да не похвалим фирмите предоставящи подобен вид намаления за клиентската си маса.

В обобщение

И ето, че се намираме на финалната права, където трябва да обобщим написаното до момента. Водени от горното, можем да потвърдим, че от промо кодовете печелят не само клиентите, но и търговците. Използвайки ваучери за електронно пазаруване ще се радвате на по-добри цени, а това неминуемо ще повлияе с положителен знак върху семейния бюджет и спестяванията ви.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене