Националния печат

печат

“Труд”

Титанична битка на изборите в „Люлин“

Титанична битка на парламентарните избори на 5 октомври се очертава в 25 МИР в София, където влиза най-големият жилищен район „Люлин“.

Като водачи на депутатските листи в надпреварата ще влязат лидерите на повечето основни партии у нас – Бойко Борисов (ГЕРБ), Михаил Миков (БСП), Меглена Кунева (ДБГ), Волен Сидеров („Атака“) и Красимир Каракачанов (ВМРО). Срещу тях ще се изправят и зам.-председателите на АБВ и на „България без цензура“ – Ивайло Калфин и Росен Петров.

Тровили добитък на свидетели срещу Главестия

Братята Върбан, Димитър и Цветомир Димитрови, известни като Мишките, са отровили добитъка на свидетели срещу бандата за рекет и лихварство на Ангел Попов-Главестия, за да ги принудят да мълчат. Това съобщи прокурор Даниела Ангелова пред Апелативния специализиран съд.

“Капитал Daily

Вицепремиерът Захариева ще оглави енергийния борд

Вицепремиерът по икономическа политика Екатерина Захариева ще оглави енергийния борд, който ще трябва да помогне за разрешаване на проблемите в сектора. Бордът ще работи като консултативен съвет към правителството и ще включва представители на всички държавни институции, компании в бранша, бизнес и потребителски организации и синдикати.

Над 1.3 млрд. лв. са нужни за управление на отпадъците до 2020 г.

Над 1.31 млрд. лева са нужните на България средства, за да постигне заложените цели за оползотворяване и рециклиране на отпадъците до 2020 г. Това става ясно от публикувания в портала за обществени консултации strategy.bg  Национален план за управление на отпадъците. Документът е в режим на публично обсъждане до 8 септември.

“24 часа”

Станка Златева ще е депутат от ГЕРБ

Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева ще получи избираемо място в сливенската листа на ГЕРБ. Това научи „24 часа“. От ГЕРБ ще представят всичките си кандидати за парламента утре.

Големият поет Валери Петров от дни в кома и на командно дишане във Военна болница

Седми ден видният поет, драматурт и преводач Валери Петров е във Военномедицинската академия, където екип се грижи денонощно за него.

В кома е и на командно дишане Състоянието му е стабилизирано, но тежко, твърдят медиците, които близките му наричат “прекрасни всеотдайни лекари”.

“Сега”

МО представя България като обект на руска информационна война

България е в информационна война с Русия, пише в публикувания на сайта на военното министерство документ „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана“. С него министърът на отбраната Велизар Шаламанов и президентът Росен Плевнелиев възнамеряват да отидат на срещата на върха в Уелс на 4 и 5 септември и да представят предстоящата реформа в армията, провокирана от забележки на алианса. Русия не е поканена на събитието.

Очертават се двойно повече секции зад граница за вота

Прогнозните разчети на външното министерство сочат, че броят на избирателните секции извън страната на предстоящите парламентарни избори може да стигне 400. Това обяви вчера зам.-министърът в дипломатическото ведомство Катя Тодорова, която отговаря за организацията на вота зад граница. Това е почти двойно повече в сравнение с миналогодишния вот за народни представители на 12 май, когато отвориха врати 211 секции. По-големият брой секции в чужбина облагодетелства основно ГЕРБ и ДПС. На предходните парламентарни избори двете партии спечелиха най-много гласове зад граница – 41.3% за ДПС и 24.5% за ГЕРБ.

“Монитор”

Първокласниците с вечерен час

Първокласниците да лягат не по-късно от  21 ч., за да получават необходимата им доза сън за възстановяване и растеж. Такава препоръка ще бъде записана в новия наръчник за родители на първолаци, който ще бъде представен официално до началото на учебната година. Помагалото  е разработено от Асоциация „Родители“ и от образователното министерство.

Гласят 400 секции в чужбина

Гласят 400 секции в чужбина. Това съобщиха вчера от външното министерство по повод организацията на парламентарния вот зад граница на 5-и октомври.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене