Лекарите в Благоевград настояват за затягане на мерките

В област Благоевград заболеваемостта е далеч от 300 на 100 хиляди души. Сериозен изглежда проблемът със Спешната помощ в цялата страна – забелязва се увеличение на спешните повиквания за пациенти с COVID-19 в тежко състояние, информира БНТ.

Нови увеличения през следващите няколко дни не се предвижда – това казаха от РЗИ. Областният управител потвърди, че във всеки един момент, ако броят на заразените в Благоевград продължи да расте, имат възможност да свикат областен кризисен щаб, за да начертаят мерки, които най-вероятно ще засегнат училищата и заведенията. В Област Благоевград утре се свиква кризисния щаб и ще се разбере дали ще има нови мерки за града и общината.

През последните 10 дни спешните медици от Благоевград отчитат драстично нарастване на повикванията за пациенти с коронавирус. Затова и според лекарите трябва да се помисли за затягане на мерките отново.

В Благоевград транспортирането и настаняването на пациенти с COVID-19 в болниците се ръководи от координационен център.

Въпреки това от лечебни заведения в областта се оплакаха, че срещат трудности, когато пациенти в тежко състояние трябва да бъдат транспортирани до областния център.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене