Без категория

Кофа с бетон се изля от 20 метра върху семейство с 4-месечно бебе в Сандански

бетон

Четиримесечно бебе оцеля по чудо, след като върху детската количка от 20 метра височина се изсипа бетонов разтвор. Това се случи на главната улица „Македония“ в Сандански. Родителите на бебето Ели и Влади също пострадаха от разлялата се кофа с бетон. Инцидентът стана вчера малко след 12:00 часа на главната улица, на метри от ГУМ – Сандански, при новостроящата се жилищна кооперация.
Родителите разхождали бебето в детската количка, двамата санданчани почти всеки ден минават по главната улица с наследника си. Изненадващо от висящата във въздуха желязна кофа се излял бетон, който опръскал семейството, и други пешеходци на главната улица са пострадали, но по-леко. Майката Ели е подала сигнал на телефон 112 за инцидента. На място пристигнаха дежурни полицаи от РУП – Сандански. Те потърсиха собственика на обекта и управителя на фирмата-строител. Първа помощ на пострадалото семейство оказа собственичка на търговски обект, която се притесни за бебето.
Ето какво разказа майката Ели:
„Нямам думи да изразя възмущението си от това, което ни се случи. Ядосана съм от това, че цялата съм в бетонов разтвор. Можеше да пострадахме и по-сериозно, но и това, което се случи, не е малко. Цялата съм оплискана с бетон, бебето се изплаши. Количката е цялата във вар, а цената й е 1000 лева, не става въпрос за парите, но искам виновните да си понесат отговорността. Можеше бебето ми да пострада сериозно от инцидента. Защо, след като се извършват строителни работи, улицата не е обезопасена. Бетоновозът е на главната улица, а няма ограничителни табели. Ако се бе изсипал целият разтвор върху нас, не ми се мисли какво щеше да ни се случи. Това е безотговорна работа. Преди месец се извършваше ремонт и на Археологическия музей на същата улица. Но тогава улицата бе оградена, нямаше опасност за пешеходците. Сега тук, на този обект, липсват ограничителни огради. Ще търся правата си“.
Вчера стана известно, че собственикът на строителния обект е получил разрешително от община Сандански за ползване на част от уличното пространство за полагане на плоча. Улицата обаче не бе обезопасена, бетоновозът бе на улицата, потокът от хора бе постоянен и бе подложен на риск. Обектът е на известната санданска фамилия Методиеви, единият от наследниците е бившият треньор на ФК „Левски“ Васил Методиев. На мястото на старата фамилна къща сега строят жилищна сграда на 5 етажа.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене