Мустафа Карадайъ: Репресиите не могат да уплашат гордите и достойни жители на Венец и на Шумен

89 г някои си мислиха, че чрез репресии, със страх, с репресиите на властта, може да ни унижава честта, достойнството. Мислиха си, че могат да ни отнемат имената, вярата и идентичността. Е, да, успяха да сменят документите ни за самоличност, така както искаха,  но нашите имена са записани в душите ни и никой не може да ни ги отнеме., това заяви емоционално председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във Венец.

Лидерът на ДПС бе категоричен че „репресии не могат да уплашат гордите и достойни жители на Венец и на Шумен“ И продължи  „и тук във Венец има един Бойко, наречен Бейзат,който горите ги има като наследство ама те са държавни един ден ще се търси сметка  За държавните служители и за лесничеите, които искат да се правят на партийни функционери, 5 април ще се оцени кой иска да е партиен функционер и кой иска да е на държавна служба, защото има закон за държавния служител, а не със задачи ти-20 гласа, ти -50 гласа и  лесничеите да дерибействат. Бейзат да си мисли, че е и властта, и бизнеса, и работодателя. От тук мога да му кажа, продължи Карадайъ „Вашите репресии не могат да уплашат гордите и достойни жители на Венец и на Шумен. Нас тоталитарната власт не можа да ни уплаши, неговият пазач ли ще ни уплаши. Защото 89 г с голи ръце свалихме тоталитарния режим и да дадохме свидни жертви. Ама къде беше Борисов тогава, от другата страна на барикада с автомат в ръце, а днес ще ми говори за толерантност.“, заяви Карадайъ в емоционалното си слово на площада във Венец.

На предизборния митинг зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев заяви ”На тези избори казваме, че има нужда от „Рестарт на държавността“, защото  държава, в която институциите не работят няма как да се развива модерно, ускорено  и нейните граждани да очакват, че държавата ще се грижи за тях.  Необходим ни е и ускорен икономически растеж, защото 13 години след членството ни в ЕС продължаваме да бъдем най-бедната страна, с най – ниските доходи, най нисък БВП от глава на населението“, бе категоричен Цонев.

На предизборната среща среща присъстваха евродепутатът Атидже Алиева-Вели, областната председателка на ДПС Шумен Айсел Руфат, която е втора в листата, трети в листата Хамид Хамид зам.-председател на ПГ на ДПС в 44-тото Народно събрание.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене