Мустафа Карадайъ: Трябва да свалим арогантността, авторитаризма и агресията от политическата сцена в България

 

Тези избори са едни от  най-важни след 89 година,  защото трябва да свалим, арогантността, авторитаризма и агресията от политическата сцена, това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ  във Върбица, област Шумен където пристигна с централния лъч за да  представи кандидатите за народни представители за област Шумен, чиято листа оглавява.

Карадайъ заяви още „Трябва да посочим хоризонта и пътя в нашата страна, за да има достоен живот за всеки един  български гражданин. Каква България трябва да има!“

Той припомни „от 5 години го повтаряме, нашите приоритети са чиста храна, чиста вода, чиста енергия , чист въздух, т.е. зелена икономика. Втори приоритет -високи технологии. Трети приоритет са свободните и активни граждани да са част от политически процес. 5 години никой в България не ни чува, но днес тези приоритети са приоритети и на ЕС – зелен пакт , дигитализацията и граждански. Това е ДПС ясни приоритети за това каква България трябва да има.!“ Бе категоричен Мустафа Карадайъ. Той призова за „рестарт на държавността, рестарт на държавата с приоритетите на ДПС, с Програмата за ускорено икономическо развитие на страната за достоен живот и бъдеще за нашите деца в нашата Родина.“

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев също убедено заяви, че „България има нужда от кардинална промяна, точно както беше през 89 година, когато трябваше да се промени тоталитарната държава и да дойде демокрацията. Сега имаме да възстановим демокрацията. За 10 години управление демокрацията е тежко болно, институциите не работят не комуникират помежду си. Премиерът се изживява като Краля слънце, който заявява „Държавата това съм аз“. Цонев бе категоричен че това трябва да  се промени  и че „Държавата това сме ние“, „трябва да имаме съзнанието, че исторически пак от нас зависи пътят на България.“ завърши той.

На предизборната среща среща присъстваха евродепутатът Атидже Алиева-Вели, областната председателка на ДПС Шумен Айсел Руфат, която е втора в листата, трети в листата Хамид Хамид зам.-председател на ПГ на ДПС в 44-тото Народно събрание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене