Ангел Джамбазки: ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ! Днес честваме 143 години от Освобождението ни от турско робство. Отбелязваме 143 години свободна България!

🇧🇬 ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ! 🇧🇬
Макар и до днес да има възражения срещу това Трети март да е денят на всеобщото национално тържествуване, тази дата отново и отново ни кара да сведем глави. Този ден отново ни изпълва с гордост, но ние, българите, имаме исторически и културни основания да се гордеем във всеки един от 365-те дни от годината. Затова не гордостта трябва да е нашият лайтмотив днес, а признателността.
Нека дружно днес преклоним глава пред всички онези, които дадоха живота си, за да я има свободна България. Да сведем глава пред безумците, пред гениите, пред грешниците, съгрешили само от любов към родината. Пред апостолите на Априлското въстание и обикновените четници, които разтърсиха Европа и света със смелостта и саможертвата си. Пред обикновения български опълченец, в чиято героична смърт и фанатичната ярост, с която бранеха заветните за България във войната позиции, нямаше нищо обикновено. Поклон пред всички тях!
✅ Днес честваме 143 години от Освобождението ни от турско робство. Отбелязваме 143 години свободна България! НО постигнатата през 1878 г. национална кауза не бе последната значима за България. Все още има идеали, за които да се борим и каузи, които да отстояваме.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене