Изненада от ГЕРБ в Благоевград – листата повежда враг на Цветанов и активист на Бареков

Поредна изненада сред кандидатите на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори изскочи от Благоевград. Там листата ще поведе бившият областен управител на партията в града Костадин Хаджигаев.

Освен, че е бизнесмен, преди години той направи няколко политически лупинга. След като през 2006 г. беше сред основателите на ГЕРБ в Пиринско, а после областен управител на партията в Благоевград, през 2013 г. отказва номинация за депутат.

Месеци по-късно, след като партията на Бойко Борисов не сформира мнозинство в парламента, Хаджигаев напуска партията със скандал, обвинявайки Цветан Цветанов, че се държи авторитарно със структурите и е превзел ГЕРБ, а Борисов – че не общува с хората си по места.

Веднага след това се присъединява към новата формация БАСТА, на която става член, но я напуска година по-късно, тъй като е безперспективна.

Веднага обаче се влива в редиците на партията на Николай Бареков „България без цензура“ за предсрочните през 2014 г. парламентарни избори, като се записва като член, но и там не успява да направи политическа кариера.

Именно това членство в ББЦ предизвиква смут в редиците на ГЕРБ, тъй като веднага се прави сравнение с листите на Слави Трифонов, където също има хора от партията на Бареков. Ако поведе листата в Благоевград, Хаджигаев ще е вторият човек от ББЦ сред кандидатите на Борисов, тъй като в Бругас за водач е гласен Любен Дилов-син, който също въртеше кебапчета с Бареков.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене