Първи коментар за одобрения от съветниците загробващ заем на екипа Томов: Ат Камбитов: Да вземеш заем от 5 млн. лв. и да задължиш тези след теб за десетки години е безотговорно

Дългообсъжданият заем от 5 млн.лв, който екипът „Томов“ иска да вземе, за ремонт на 11 улици в Благоевград, предизвика широк отзвук и провокира вяскакви коментари от жителите на града, най – често неодобрителни и негативни.

Днес 27 от съветниците „узакониха“ намерението на кметския екип и гласуваха „За“ тегленето на заема. Решението предизвика буря от коментари, а пръв с коментар излезе бившият градоначалник Атанас Камбитов, който сякаш предрече това, което днес видяхме на сесия.

Ето какво каза Камбитов:

Когато преди няколко дни предложих кмет и председател да седнат на една маса и да се разберат в името на Благоевград, нямах предвид да се разберат за сметка на Благоевград и благоевградчани.

Е, днес, на сесия на Общински съвет стана ясно, че са същите са се разбрали и съветниците избраха популизма и най-лесния начин!
При положение, че има европейско финансиране, има Оперативни програми, които финансират подобни инфраструктурни проекти, да вземеш заем от 5 млн. лева и да задължиш тези след тебе за десетки години напред е безотговорно!
Това е и признание за липса на административен капацитет! Но… така е най-лесно!

Да му мислят тези, които ще плащат!
P. S. А, тези приказки за проекти в МРРБ са прах в очите на хората.
Заемът си е заем! ,заяви екскметът .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене