Борисов ядосан: Плащахме съвестно, а сега ваксините се бавят!

Евролидерите обсъждали да има „зелен“ паспорт за преболедували и ваксинирани

Премиерът Бойко Борисов реагира остро на забавянето на ваксините от производителите.

Договорите се изготвяха и преговорите се водеха от ЕК, ние бяхме надлежни платци, плащахме това, което комисията ни каже, заяви премиерът.

Когато трябва най-големите компании да си спазват договорите, се мотаят. Мислим, че договорът е свещено нещо и надлежно плащахме, каза Борисов и допълни, че сега със забавянето процесът се поставя под риск.

Премиерът обяви и че европейските лидери са обсъждали да се направи електронен „зелен“  паспорт за тези, които са преболедували, с антитела или с документа, че са ваксинирани, да не се налага да правят тестове и да бъдат поставяни под карантина.

Готов съм и самолета да изпращаме да идват по-рано, но спорим дали технологията ще бъде спазена както в ТИР-а. Така ще спестяваме по два дни. А с това темпо два дни са 40 хил. души, разясни Борисов.

По думите му днес у нас са дошли 12 хил. дози от ваксината на Модерна, а производителят е обещал снощи, че ще спази договореностите за март.

Не е честно, даже е недопустио, ако някой даде повече пари, да му дадат повече ваксини, коментира още Борисов, според когото ЕК трябва стриктно да следи това.

blob:https://www.facebook.com/a0130ac7-b6dd-47fb-a310-ba50030e72de

Веселина Йорданова
dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене