Прогноза за времето – 20 февруари (събота)

Съботата ще бъде облачна

През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна. Днес на места от северозапад на югоизток ще превали предимно слаб дъжд, в Северна България, в сутрешните и вечерните часове, дъждът ще се примесва и със сняг. Ще духа слаб вятър с източна компонента. Минималните температури ще са предимно от минус 3 до 2 градуса; максималните ще са между 5 и 10 градуса, в крайните северни райони – и малко по-ниски.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, кратък дъжд и максимална температура 12 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно. На отделни места, главно след обяд и вечерта, ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно и на места ще има слаби валежи от сняг, под около 1200 метра – от дъжд. През по-голямата част от деня ще духа умерен северозападен вятър, който вечерта, в източните райони, за кратко ще се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3 градуса, на 2000 метра – около минус 3 градуса.

В неделя сутринта времето ще е предимно облачно, но вероятността за валежи е малка. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса, а максималните – между 4 и 9 градуса. Новата седмица ще започне със слънчево и тихо време. В понеделник сутринта на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните ще се повишават.

 НИМХ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене