Стефан Апостолов: Правителството даде съгласие за изграждането на нов Индустриален парк в района на бившите погреби в Симитли

Съвсем малко време ни дели от това в Симитли да започне изграждането на новата Индустриална зона, благодарение на която ще бъдат разкрити стотици работни места в общината.

Добрата новина съобщи в профила си във „Фейсбук” народният представител Стефан Апостолов, който обяви, че Правителството е дало съгласие за апортирането на имот от 153 дка– частна държавна собственост, в капитала на „Национална компания индустриални зони” ЕАД, град София. Той се намира на територията на град Симитли, в местността „Горна Драчевица” (става дума за района на бившите погреби).

Решението на Правителството ще даде възможност на „Национална компания индустриални зони” ЕАД да започне изграждането на Индустриален парк в град Симитли, което от своя страна ще позволи да бъдат построени нови предприятия, фабрики и заводи, а това ще доведе до разкриването на много нови работни места.

Industrialna

Дебело искам да подчертая, че това е единствената нова Индустриална зона, която предстои да бъде изградена в нашата област от  „Национална компания индустриални зони” ЕАД.  Радостен съм да Ви споделя тази новина, особено след като вече сме провели предварителни разговори с потенциални инвеститори, които са готови и искат да инвестират, и да развиват своя бизнес в Симитли!, допълва Стефан Апостолов.

Особено важно е да знаете също, че всички потенциални инвеститори, които искат да откриват свои производства у нас, първо се свързват с „Национална компания индустриални зони” ЕАД, която от своя страна им предлага най-подходящите места за бизнеса, който искат да развиват, така че със сигурност тепърва ще има и още много хора, които ще искат и на които ще бъде предложено да инвестират в Симитли!

Обособяването на Община Симитли в бизнес и икономически център на Югозападна България е сред основните приоритети на народният представител Стефан Апостолов, както и на общинското ръководство в лицето на кметът Апостол Апостолов и неговият екип.

През последните години активно се работи в посока на това да се създаде подходящ бизнес климат, както и да се създадат всички необходими условия за максимално облекчени процедури по отношение желаещите да инвестират и да развиват свои производства и бизнес в Община Симитли.

Благодарение на тази политика Община Симитли може да се похвали с изключително ниски нива на безработица! С изграждането на новата индустриална зона ще се даде възможност за преодоляване и на негативните последици от COVID кризата!

Industrialna

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене