По повод  148 години от трагичната гибел на един от най-великите синове на България – Васил Левски – Апостола на Свободата в СУ „Свети Климент Охридски“ – село Слащен се поведе интегрирано онлайн занятие

148 години от трагичната гибел на един от най-великите синове на България – Васил Левски – Апостола на Свободата

 

По повод  148 години от трагичната гибел на един от най-великите синове на България – Васил Левски – Апостола на Свободата в СУ „Свети Климент Охридски“ – село Слащен се поведе интегрирано онлайн занятие в електронната платформа „TEAMS”.То бе подготвено от госпожа Снежана Хаджиева – старши учител по история и цивилизации и група ученици от VIII и IX клас.

Мероприятието започна с урок по родолюбие. Цитати от заветите на Левски бяха цитирани от водещите Емел Халимова и Милена Бабаджанова, на фона на химна на България. Учениците – Мартин Карагьозов и Валентина Лавчиева представиха презентация за живота и делото на Васил Левски. Група ученици: Алека Хаджиева, Самира Дервишева, Албена Спириева, Мими Шкодрова, Рабие Махмудова и Мелис Пашова рецитираха стихове на фона на мелодия от любимите песни на Левски. Най-впечатляващата част от занятието беше „предсмъртното писмо но Апостола“, което учениците слушаха със затаен дъх.  Вадим Джинджиев и Мартин Карагьозов представиха драматизацията „Левски пред съда“, която също беше слушана с голям внимание и интерес.

За затвърждаване на придобитите знания за живота и делото на Апостола бе проведена кратка викторина представена от Невина Орлова от образователния сайт „Уча се”.

В края на занятието, Денис Балкански представи видео клипа „ Народи????“ с размисли над тефтерчето на Левски по стихове на  Дамян Дамянов. На края, от дистанцията на времето беше дадена оценка за делото на Апостола на свободата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене