ДУХЪТ НА ДОБРОТО ПРОДЪЛЖАВА ДА ВИТАЕ В МАЛКОТО СЕЛО ГОСПОДИНЦИ

ДУХЪТ НА ДОБРОТО ПРОДЪЛЖАВА ДА ВИТАЕ В МАЛКОТО СЕЛО ГОСПОДИНЦИ, СЕМЕЙСТВО ХАДЖИЕВИ В ПАМЕТ НА МАЙКА СИ ПЛАТИ ХЛЯБА НА ЦЯЛОТО СЕЛО

И днес жителите на гоцеделчевското село Господинци получават безплатен хляб в магазините. Благородният жест е на Зейнепа и Венелин Хаджиеви, с който те почетоха паметта на починалата си майка, но какъвто и да е повода нека жеста на благотворителността остане завинаги в сърцата на хората от Господинци.

„Тази благотворителност в Господинци започна преди 2 години, точно на 1 март 2019г. когато  младо семейство от селото бяха взели решение да заплатят хляба на жителите от селото. Тогава като кмет бях много приятно изненадан и поздравих семейството за тяхната хуманна постъпка, а на страницата на кметството апелирах достойният им жест да послужи за пример и си пожелах духът на доброто да зарази още повече хора от Господинци.

Две години след този жест на милосърдие сякаш наистина духът на доброто завладя и се настани трайно в сърцата на много хора от нашето селото. Сякаш тази постъпка стана традиция, безброй пъти вече този жест е повторен в Господинци. Не минава седмица, в която някой жител да не е платил хляба в някой от магазините в селото. Нима хората станаха по богати – не, в Господинци живеят хора с прилични доходи, които работят и задоволяват своите нужди. Дали наистина не станаха по-добри, дали вярата в тях не надделява или добре познават вече религията си, която ги учи на благотворителност, но доброто наистина се превърна в траен фактор в нашето село.

Едни даряват за здраве, други че са се прибрали по живо, по здраво от чужбина, трети за свои близки починали, както тази сутрин направиха Зейнепа и Венелин Хаджиеви и с този си жест почетоха паметта на починалата си майка, но какъвто и да е повода нека жестта на доброто и благотворителността остане завинаги в сърцата на хората. Пожелавам и занапред хората да водят „битки“ само в името на доброто. Адмирации и поклон за всички вас знайни и незнайни дарители, като кмет на селото ме изпълвате с гордост“, сподели  развълнуван кмета Ахмед Ходжов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене