Гърменлия ще прави заведение в Благоевград! Баща и син се явиха като конкуренти на търг в града!

Гърменската фирма „Стелла Транс 2014“ ЕООД, собственост на Величко Караасенов, нае за 5 г. общинското помещение от 80 кв.м в приземния етаж на Дома на учителя в Благоевград, което от години работи като пицария. В наддаването, което стартира от 324,80 лв. без ДДС, се включиха само 2 фирми, въпреки че документи бяха купили трима бизнесмени. От участие в наддаването се отказа собственикът на „БАС 71“ Борислав Аршинков, който обясни, че имал интерес не толкова към заведението, а към лавката, залепена до сградата, предполагайки, че става дума за един общ обект.

В крайна сметка наемът на заведението скочи едва с 5,20 лв. В. Караасенов предложи 328 лв. без ДДС, а вторият участник в наддаването „Ил Трейд 2014“ ЕООД на Йордан Марков бе с оферта за 326 лв. без ДДС месечен наем. На финала на търга новият наемател също попита тръжната комисия за лавката на гърба на заведението и бе видимо разочарован, като разбра, че тя не е обект на наддаването и за площта, върху която е поставена, ще се обяви отделен търг.

Четирите офиса на първия етаж в Дома на учителя, чийто срок за отдаване под наем бе изтекъл, също се разиграха на търг и бяха наети общо за 296 лв. без ДДС от Николай Тимов чрез фирмата му „Нико Инс“ ЕООД в конкуренция с баща му Орлин Тимов, който участва в наддаването с фирмата си „Омон“ ЕООД.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене