Юристката на ОбС – Благоевград хвърли разплакана оставка, обидена от обвинението на кмета Томов, че не си разбира от работата

Младши юрисконсултът на Общински съвет – Благоевград Борислава Иванова вчера хвърли оставка. Със заявление до кмета на общината Румен Томов младата правистка съобщава, че желае да бъде освободена по взаимно съгласие, считано от 23 февруари. Прекият й ръководител – ОбС председателят Андон Тодоров, вече е дал съгласие трудовият й договор да бъде прекратен.

Борислава Иванова напуска, обидена от отношението на кмета Томов, който на пресконференция предишния ден коментира иронично нейните правни познания във връзка с оспорвани от ОбС кметски предложения и решения, и без дори да се сети за името й, в прав текст заяви, че се чуди дали да не я уволни.

„След пресконференцията момичето плака до края на работния ден, днес сутринта /б.р. вчера/ отново дойде разплакано и прецених, че няма смисъл да я убеждавам да не напуска”, каза Тодоров.

Въпреки негативните коментари на градоначалника по адрес на професионалните качества на Иванова той бе категоричен, че за краткото време, в което беше на работа в ОбС, младши юристката вложила цялото си старание да се справи с огромното количество документация, успоредно с това се готвела за доста съдебни дела, в които трябвало да защитава интересите на ОбС – Благоевград, подготвяла документите за сесиите и др.

Припомняме, че работата в ОбС – Благоевград е първата в трудовото досие на Борислава Иванова. Тя бе назначена от кмета Томов миналия ноември, след като съветът бе изправен пред реална невъзможност да организира ноемврийската сесия заради липсата на юрист. Въпреки опитите му А. Тодоров не успя да намери кандидат за мястото с изискуемия от ЗМСМА поне 2 г. юридически стаж и Иванова бе назначена компромисно като младши юрисконсулт вместо старши, за какъвто бе свободната позиция в щатното разписание.

Напускането й следващия понеделник поставя отново Тодоров в патова ситуация да организира работата на ОбС без юрист, само с технически сътрудници, поради което още вчера той започна сам да подготвя документите за февруарската сесия, която ще е следващия петък. Проблемът е, че тя се очертава най-тежката в годината заради приемането на бюджета на общината за 2021 г.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене