Националния печат

печат

“Труд”

Военният министър уволни приятелка на Мая Манолова

Служебният военен министър Велизар Шаламанов е уволнил директора на информационния център на Министерството на отбраната Татяна Пандурска, съобщиха от МО за „Труд“.

Именно това стана повод Мая Манолова от БСП да обяви от местността Жабокрек в Рила, че социалистите ще излязат на протест, ако премиерът Георги Близнашки не спре с уволненията.

Червени по места бесни на централата

Вътрешнопартийните дразги, които тресат БСП заради подредбата на депутатските листи, са на път да променят акцента на предизборната кампания на левицата.

Вместо да се обединят в агитация за победата на партията някои от социалситите, които ще останат на задни места в кандидатските списъци, тайно се готвят да призовават за преференциален вот, който да ги прати в парламента. Това признаха пред „Труд“ от ръководството на столетницата.

“Стандарт”

Бос на Кремиковци се удави в плиткото

Мистериозна смърт застигна скандалния бизнесмен Кристиян Младенов. Собственикът на металургичния комбинат „Кремиковци“ се къпел в плиткото пред хотел „Дюн“ на Слънчев бряг.

Внезапно се свлякъл във водата. Спасителите го изкарали на брега и му оказали първа помощ. В линейката обаче бизнесменът издъхнал. Все още не е ясно какво е довело до смъртта му. Версиите са от диабетичен шок до инсулт.

Поръчки за 12,6 млн. спрени в земеделието

Обществени поръчки за 12 650 000 са спрени в земеделието. Това обяви служебният министър на аграрното ведомство Васил Грудев. Той бе гост на Шабла по случай 45-годишнината от обявяването на селището за град. Поръчките са спрени по-скоро по нецелесъобразност, отколкото вследствие на констатирани нарушения.

“24 часа”

Два подписа не стигнаха на БКП да участва в изборите

Само два подписа не достигнаха на Българската комунистическа партия, за да бъде регистрирана за изборите, съобщиха от ЦИК.

БКП имаше проблеми с подписката си още в началото. След проверка на ГРАО се оказа, че в първия ѝ списък има 859 записа, в които ЕГН и трите имена на подписалия се не си съвпадат.

Пострадали в Мизия не говорят дори със съседи, имат нужда от психолози

Пострадалите от потопа в Мизия с полуразрушени къщи са се затворили в себе си, дори не говорят със съседи – всеки отчаяно изживява трагедията. Нужни са им психолози и квалифицирана помощ.

“Капитал Daily

Най-субсидираните животновъди

От трите земеделски сектора с най-големи помощи от държавата и ЕС – зърнопроизводството, тютюна и отглеждането на животни, последният бранш е с най-ниски субсидии и концентрация. Топ 20 на получилите най-големи държавни помощи животновъди показва, че дружествата са получили 6 млн. лв., или 5.5% от отпуснатите за сектора 110 млн. лв.

Бюджетът ще спести малко от проектите на общини и министерства

Финансовото министерство ще прекрати финансирането на проекти по държавната програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, по които не са сключени договори с изпълнители до 15 септември включително, а общините, министерствата и други държавни ведомства, които не са се вместили в този срок, ще трябва да възстановят в държавния бюджет предоставените им по проекта пари. Това става ясно от изготвен проект на постановление, публикуван на страницата на ведомството.

“Сега”

Гимназистите от Кърджали отново са първи по успех

За поредна година учениците от област Кърджали завършват средното си образование с най-добър среден успех сред връстниците си от страната. Новост тази година е, че абитуриентите са успели да преминат психологическата граница от 5.00, под която останаха през 2013 г. След като бяха първи по успех и на матурите, сега успешно завършилите гимназия в областта са постигнали среден успех в дипломата 5.03. Това показват данните на Министерството на образованието и науката за 2014 г. за 974 от общо 1013 училища.

ЦИК и правителството влязоха в спор за машинното гласуване

Въпросът в колко избирателни секции ще се гласува с машини на предстоящите парламентарни избори ще се решава на специална среща между Централната избирателна комисия (ЦИК) и премиера Георги Близнашки. На заседанието си в петък членовете на органа решиха да поканят шефа на служебното правителство да обсъди с тях нерешените проблеми около експерименталния вот в удобно за него време.

“Монитор”

Такса сградна инсталация пада с 50%

Столичани ще плащат между 10 и 50 на сто по-малко за сградна инсталация. Това показват изчисленията на един от големите топлинни счетоводители на пазара в столицата. Причината са последните промени в методиката на изчисление за дялово разпределение, които са в сила от този юни.

Тийнейджър уби баща си със саксия в болницата

18-годишен тийнейджър от добруджанския град Генерал Тошево уби баща си и рани тежко майка си, научи “Монитор”. Тра­гедията се разиграла из коридорите на болницата в Добрич рано сутринта в неделя. От полицията потвърдиха за инцидента и уточниха, че сигналът е подаден около 5.20 часа в събота от дежурен лекар в болницата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене