Петричанинът, заплашил с пушка любимата си жена, остава в ареста

Петричанинът, който на двойния празник – Трифон Зарезан и на влюбените Свети Валентин, заплаши с пушка любимата си жена, нейния брат и полицай, остава зад решетките. Това постанови председателят на Районен съд – Петрич Атанас Кобуров, който вчера разгледа мярката за неотклонение на 48-годишния Николай С. Обвиняемият се включи в заседанието чрез видеоконферентна връзка от следствения арест, а в съдебната зала бяха прокурор Пиринка Костадинова и адвокат Виктория Коцева.

Според събраните данни от разследването на 14 февруари около 21 ч. вечерта Николай С. се озовал в двора на къщата на своята приятелка, от която имал 6-месечно бебе. Той бил въоръжен с ловна пушка и видимо пиян и изплашената жена, която била в дома си с бебето и брат си, се обадила на телефон 112 . На място пристигнала полицейска патрулка и един от униформените тръгнал към въоръжения мъж. Това обаче още повече го ожесточило и той насочил пушката към полицая и започнал да крещи: „Всички ке ви изтепам”. В един момент от къщата излязъл братът на жената, който се хвърлил върху Николай и го повалил на земята. Започнало боричкане, при което били произведени два изстрела във въздуха. В крайна сметка въоръженият мъж бил арестуван и отведен в полицейското управление. Взета му е проба за алкохол, която показала 1,65 промила. След като изтрезнял, Николай С. обяснил, че бил афектиран, тъй като жената, с която живеел на семейни начала, не му давала да види бебето.

В хода на разследването е привлечен като обвиняем за отправени закани за убийство към три лица – жената, нейния брат и полицейския служител, престъпление по чл. 144, ал. 3 от Наказателния кодекс. Пушката е законно притежавана, тъй като бил ловджия. След анализ на събраните до момента доказателства, както и на данните за домашно насилие преди инцидента, съдия Кобуров счете, че има опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, поради което вчера му наложи най-тежката мярка „задържане под стража“.

Иначе 48-годишният петричанин е с чисто съдебно минало, макар че преди много години е бил осъждан за шофиране след употреба на алкохол, но вече е реабилитиран. Той работи в хладилната база в града, от предишния си брак има две деца, които са пълнолетни. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Делото по мярката се гледа в РС – Петрич, като обвиняемият участва чрез видеоконферентна връзка от следствения арест

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене