От читалище „Изгрев“ в село Баничан обявиха резултатите от два конкурса

От читалище „Изгрев“ в село Баничан обявиха резултатите от двата национални конкурса – „Код Живот“ и „Изплети ми топлина, дари ме с благослов!“.

От 11 различни точки на страната, повече от 100 фотографии с усмихнати детски личица, участваха във фотоконкурса „Код Живот“. Тричленно експертно жури прегледа фотографиите и обяви резултатите. В призовата тройка – 1-во място за Константина, 2-ро място за фотографията на Ивелин Луков – 14 г. от школата по фотография при ОДК – ЦПЛР – гр. Пловдив с ръководител Изабела Хугасян и третото място е за Ния.

От читалището ще се свържат допълнително с участниците, като благодарят на всички за изпратените пъстри и емоционални фотографии.

В конкурса за плетени чорапки „Изплети ми топлина, дари ме с благослов!“ в читалището са получени около 50 чифта различни плетени изделия. В него са се включили детски градини, училища, читалища, много родители, баби и прабаби. „Високо ценим и уважаваме активното остаряване и солидарността между поколенията – баба Тодорка Сидерова от с. Цонево е на 86 г. прабаба, също участва. Благодарим на всички за проявения интерес! Поклон и респект към труда Ви, към силата на духа да пазите жив занаята, за големите сърца и съпричастие към новия живот, за доброто, вярата, любовта и надеждата за българските деца! Бъдете здрави и успешни!“ – каза Румяна Джибова от читалище Изгрев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене