Народният представител Александър Мацурев: Безспорно във време на пандемия добрите социално-икономически мерки са ключови за подкрепа на бизнеса и хората

Безспорно във време на пандемия добрите социално-икономически мерки са ключови за подкрепа на бизнеса и хората, а също така и за минимизиране на последиците. Ковид удари не само нашето здраве, но и нашата икономика и стабилност. Това се случи не само у нас, но и в цял свят! Необходими ще е време и общи усилия от всички нас, за да се възстановим.
✅ По мярката 60/40 до момента правителството е изплатило 831 млн. лева и са запазени близо 30 хил. работни места. До септември 2021 г. са предвидени още 600 млн. лв. да стигнат до бизнеса.
✅ По мярката 80/20 до момента са изплатени 117 млн. лева на 1274 работодатели. Запазени са близо 30 000 работни места от секторите „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Транспорт“ и Туризъм“.
✅ В подкрепа на тези три сектора до 2389 работодатели и самоосигуряващи се стигнаха 32,4 млн. лева. По тази мярка за краткосрочна подкрепа за заетост са запазени 28 870 работни места.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене