Отварят ресторантите на 1 март

От утре в малките населени места всички ученици се връщат присъствено

На 1 март задължително отваряме ресторантите, а от утре пускаме в малките населени места всички ученици. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в МБАЛ – Исперих.

Борисов се обърна към лекарите в Исперих с благодарност за работата им. „Благодаря за голямата работа, която вършите не само по отношение на COVID-19, но и всички заболявания. Това, което гарантираме с финансовия министър, е до 28 февруари да получите парите си за медиците на първа линия, както и увеличението на заплатите. 50 млн. лв. имаме за болниците, които откриха COVID отделения. Трябва да е дошла и помощта за общинските болници от над половин милион. За първи път финансираме и общинските болници. Това също е направено за болницата. Хората, като дойдат да се лекуват, не ги интересува дали болницата е общинска“, посочи премиерът.

„От утре пускаме в малките населени места всички ученици присъствено. Няма да ги въртим като в големите градове. На 1 март отваряме ресторантите. И 2 – 3 хиляди да са случаите, отваряме ресторантите. Като е казано, да знаят хората. На хората им липсват ресторантите. На нас също ни липсват, но трябва още 15 дни да издържим“, каза премиерът.

„И днес нивата са ни много добри. 26-и сме в Европа и това се дължи на всички, които работят. Дано Господ е с нас и да ни запази. Виждаме в Европа какво е положението. Ние успяваме да държим прилични форми – 26-и по заразяване. Огромни усилия се полагат за това“, допълни той.

Според премиера болницата в Исперих изглежда добре след санирането. Лечебното заведение е получило и ново оборудване.

„Доктор Абдулах Заргар вече е български гражданин. Той има голям принос за българското здравеопазване и за успешното управление на болницата в Исперих. В този казус институциите отново доказаха, че  могат бързо и адекватно да решават проблемите на гражданите. Благодаря и на доктор Заргар за професионализма и отдадеността. Уверен съм, че той ще продължи да бъде все толкова обичан и грижлив лекар“, написа още премиерът в профила си във Facebook.

Елка Василева

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене