РИК Благоевград с първо заседание днес

Днес от 12 часа ще се проведе първо заседание на Районната избирателна комисия-Благоевград за насрочените за 4 април избори за Народно събрание, това съобщи председателят адвокат Мартин Бусаров.

РИК-Благовеград беше назначена с решение на ЦИК от тази седмица. За заместник-председатели са назначени Йордан Симонски от БСП и Вилислав Балев от ВМРО.

Секретар на комисията е Исмет Узунов от ДПС.

„На днешното заседание на РИК-Благоевград ще бъдат взети няколко организационни решения, които се тонасят до началото на дейността ни, ще „ъпдейтваме“ информацията на нашия уебсайт, ще бъдат дадени и телефони за обратна връзка. Мандатът на РИК изтича 14 дни след провеждането на изборите за Народно събрание на 4 април“, допълни Бусаров.

ОИК-Благоевград прекрати предсрочно пълномощията на общинската съветничка от „Партия на зелените” Соня Ставрева. Причината – конфликт на интереси. Това стана на заседание на комисията снощи, допълни Мартин Бусаров, който е и председател на ОИК-Благоевград. Решението, което беше взето с 8 „за“ и 4 „против“, ще бъде публукувано днес на страницата на комисията. Това решение подлежи на обжалване от страна на общинската съветничка в 7-дневен срок пред Административен съд-Благоевград.

ОИК е с мандата на Общинския съвет и е постоянно действащ орган, така че продължава своята работа при възникване на казуси, свързани със Закона за местното самоуправление и местната администрация. Тя не прекратява своята дейност, каза още адвокат Бусаров./бнр благоевград/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене