Скандал в Югозапада! Учител в гимназия заловен с канабис

Скандален случай предизвика бурни дискусии в  Разлог, след като учител по физкултура в Разложка професионална гимназия е заловен от полицията с канабис. Иван Ц. е спрян за рутинна проверка на улица „Братя Кулини“ в родния си град. Органите на реда са направили лична проверка на учителя, както и на шофирания от него лек автомобил „Опел Корса“. Полицаите са открили полиетиленово топче със суха тревиста маса, която при направения полеви тест е реагирала положително на канабис. Наркотикът е бил с общо тегло около 0.4 грама и е иззет от полицията, а за случая е уведомена прокуратурата. Нарушителят е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Работата по случая продължава. От прокуратурата все още не са дали официална информация дали ще бъде повдигнато обвинение срещу 41-годишния мъж.

От гимназията също отказаха коментар с мотива, че все още нямат официална информация и изчакват да приключи разследването по случая. Директорът Васка Пенева само сподели, че тя е научила от социалните мрежи, че задържаният с наркотици мъж от Разлог  е физкултурникът в училището.

На въпрос на медията ни дали са подавани сигнали срещу учителя от родители или ученици тя бе категорична: „Няма нищо депозирано и това, което се говори и пише в социалните мрежи, са само клюки“. Колегите на физкултурника също предпочетоха засега да запазят мълчание.

Случаят обаче предизвика бурни дискусии в социалните мрежи. Част  от коментарите бяха иронични и шеговити, други крайни, с изразени мнения, че такъв човек няма място в системата на образованието. Имаше и нападки и обвинения срещу мъжа, че продава дрога на ученици. Други пък определиха случая като скалъпен, с подхвърлени наркотици.

Репортер на “Струма” се опита да се свърже и с началника на РУО Ивайло Златанов, но телефонът му бе изключен.

Как ще се развие случаят, дали ще бъде наложено наказание и какво на учителя, заловен с наркотици, ще стане ясно тепърва.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене