Райфайзенбанк- Петрич разбули мистерията: Върви разследване на злоупотреба, служителката е уволнена

След като в продължение на два дни съобщаваме за констатиран случай на злоупотреба от страна на служителка в клон на банка в Петрич, днес банката разкри “ самоличността си “ и от Райфайзен банк съобщиха официално за Struma. com:

„Вътрешната система за контрол на банката регистрира описания случай на злоупотреба, свързан с неправомерно събиране на такси, които не са описани в тарифата и  не се начисляват. Не става  въпрос за депозити и сумата е по-малка  от цитираната. Компетентните органи са уведомени своевременно и им съдействаме за разследването на случая. Всички некоректно начислени такси ще бъдат възстановени на клиентите в пълен размер. Служителката е отстранена от работа. “, това бе краткият коментар на банката. Припомняме, че скандалът в банката два дни е най-коментираната тема.

Информацията, която достигна до нас  бе, че  служителката, която е снаха в известна петричка фамилия, е отклонявала от парите на вложителите към сметката на съпруга си  и била натрупала там около милион. Днес от банката заявиха ,че сумата е по-малка ,но не уточняват за колко пари става въпрос, знае се  само ,че тези такси служителката е събирала от дълго време .

Започнало е вътрешно разследване и  част от клиентите на банковата институция се привикват на разпит. Вътрешният одит все още не е приключил и сигнал срещу служителката за финансовата афера в местната полиция няма, но пък с разследването са запознати в националната полиция в София,установи проверка на Struma.com . Според последна информация незаконните   такси  са  събирани  с години. Каква е сумата, с която се е облагодетелствала все още не е ясно. Факт е обаче, че банкерката е уволнена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене