Глобяват собственика на понито, ритнало дете в парк “Бачиново”

Собственикът на понито, което ритна 8-годишно дете в парк край Благоевград, е издирен и ще понесе санкции – глобата е в размер до 500 лева. Това съобщи в предаването „Тази сутрин“ по бТВ Любен Милев, зам.- кмет на общината.

Момиченцето било на разходка с майка си и играело на поляната, където пасели стадо коне от дребната порода. Детето е пострадало сериозно.

Отговорността първо е на собственика на животните, община Благоевград е определила реда за отглеждането на тези животни и местата, където не могат да бъдат пускани, коментира Любен Милев.

Той припомни, че паркът е общинска собственост, а животните е трябвало да бъдат задържани. „Оборът, в който се отглеждат, е съвсем наблизо, селото е близо. Имало е и прасета в този парк“, каза зам.-кметът.

Д-р Константин Костадинов от областната дирекция по храните в Благоевград съобщи, че е съставено предписание на собственика на понито и е препоръчано да не извежда животните си извън обекта си.

Зам.-кметът на общината призова гражданите да подават сигнали, когато видят безстопанствени животни в паркове и градини, както и в междублоковите пространства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене