Десетки деца учат в Неделното училище в петричкия храм

Неделното училище при храм „Св. Великомъченик Георги” в Петрич, което бе създадено през 2010 година, се посещава от десетки деца. Те са на различна възраст и се обучават от учители богослови и духовници.

Кметът на община Петрич – Димитър Бръчков, и народният представител Георги Динев преди дни посетиха школото в църквата. 13 деца присъстваха на занятията, които учат на любов към бог и ближния – вероучение, иконопис и църковно пеене. Дава се възможност на децата да разгърнат своя творчески потенциал, като рисуват икони и се включват в направата на разнообразни сувенири, картини и картички, посветени на християнските празници и традиции.

Кметът и депутатът изразиха отново своята подкрепа към мисията на Неделното училище в Петрич – да възпитава в ценните християнски добродетели подрастващите. Двамата разгледаха всичко, изработено от сръчните ръце на децата, което е превърнало училището през годините в още по-топло място, където всяко кътче говори за вяра, уважение, приятелство и разбирателство. Занятията в училището се провеждат всяка събота преди вечерното богослужение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене