Росен Плевнелиев вдига къща в с. Баня

Бившият президент Росен Плевнелиев е с нови намерения да си построи къща в разложкото село Баня. Той вече е предприел стъпки в тази посока. На предстоящата сесия на местния парламент този месец общинските съветници в Разлог ще разгледат искането на Росен Плевнелиев за смяна предназначението на имот от „земеделска земя“ в „за жилищно строителство“. Имотът е с площ от 3 дка и се намира в местността Рудината в село Баня. В близост е и бившата къща на Росен Плевнелиев, която той продаде през 2017 година на собственика на туристическа агенция „Перла Турс“ Йордан Христов за около 550 хил. евро.

Реално Плевнелиев не е прекъсвал връзката си с Баня и отсяда често в курортното селце, включително и в бившата си къща, но вече като гост. Това не е и първото му намерение за строителство в курортното селце. Няколко месеца след като продаде луксозното си жилище, стана ясно, че Общинският съвет в Разлог е одобрил изготвяне на подробни устройствени планове за трасета на водопровод и електропровод, с които ще се захрани имот в землището на Баня, отреден за жилищно строителство. Собственик на имота бе „АТЕЛАДИА” ЕООД, представлявана от вече бившата съпруга на Росен Плевнелиев – Юлияна. Скоро след това обаче стана ясно, че президентската двойка се развежда, а бившият държавен глава заживя с Деси Банова. Плевнелиев така и не стартира ново строителство, но през изминалите четири години заедно с новата си любима бе чест гост на селото.

Двамата са отсядали както в четиризвездния хотел, намиращ се близо до бившата му къща, така и в нея.

Мястото, където се намира имотът на Плевнелиев, в който той сега иска да строи, е с изглед към Пирин и Рила. В близост се намира и най-луксозният хотел в Баня. До имота се стига по черен път и няма още изградена добра инфраструктура, но е на тихо и спокойно място.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене