Задава ли се нова вълна от болни с Ковид-19 в Пиринско

Задава ли се нова вълна от болни с Ковид-19 в Пиринско след тревожните данни за скок в броя на заразените в столицата и обезпокоителните данни за мутации на мутиралия английски вариант? Репортерска проверка на „Струма“ показа, че засега ситуацията в Благоевград е спокойна. Във вътрешно отделение на държавната болница се лекуват 15 души с усложнения от Ковид-19.

„Няма тежки случаи, пациентите се повлияват от терапията и състоянието им се подобрява”, увери шефът на отделението д-р Румен Кондев. Други 5 болни са настанени за лечение в инфекциозно отделение. Двама пациенти с оплаквания са потърсили медицинска помощ в спешно-приемно отделение в сряда през нощта и след като тестовете им са коронавирус се оказали положителни, са насочени за хоспитализация.

Припомняме, че МБАЛ – Благоевград, която бе превърната в ковидна в разгара на епидемията, се върна в нормалния си режим на работа, и болните от коронавирус се лекуват само в две отделения – вътрешно и инфекциозно, но със запазена готовност да се разкрият легла в други отделения при необходимост, пише в. „Струма“. Само двама са болните в ковидното отделение на общинската белодробна болница. „Няма ръст на болни от Ковид-19. Надявам се, че повечето са го преболедували и няма да се повтори ситуацията преди 3 месеца”, заяви управителят на СБАЛПФЗ „Св. Иван Рилски“ д-р Петър Георгиев.

Без пациенти е ковидното отделение в онкоболницата „Св. Мина“, последният е бил изписан преди два дни. „Всички болни са излекувани. Дано да няма ново увеличение на заразените, защото сигналите от София са обезпокоителни”, заяви управителят на онкоболницата д-р Георги Георгиев.

Тенденция на леко увеличение на болните с коронавирус отчитат в гоцеделчевската болница. „Към момента в инфекциозно отделение са настанени за лечение с коронавирус 7 души, а на други 4 се изчакват резултатите. Във вътрешно отделение са 6 пациенти и на още 3 съмнителни са направени тестове за Ковид-19 и се чакат резултати. В детско отделение, в което бе разкрит ковиден сектор, има 13 пациенти с коронавирус. То беше разделено на две в пика на ковидната вълна, тъй като недостигаха легла. В другата половина се приемат деца, които са със сезонни вирусни инфекции. Сравнение с последната седмица забелязваме покачване на болните от Ковид-19”, обясни зам. директорът на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Ангел Тонгов.

Няма значителен скок и на броя на регистрираните нови случаи на заразени с Ковид- 19 в Пиринско. Според справката на РЗИ за последното денонощие в цялата област са 33, от които 6 са в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене