Oблачно, но топло днес

Днес в равнините и низините ще има значителна ниска облачност или мъгла, в отделни райони ще се задържат през целия ден. От югозапад ще се появи висока и средна облачност, която временно ще се увеличи и вплътни. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще е почти тихо. Максималните температури ще са от 5°-7° по поречието на Дунав, където ще има по-трайни мъгли, до 13°-15° в крайните южни райони.

Над планините облачността ще е по-често значителна, но главно преди обяд ще има и по-съществени разкъсвания. На отделни места ще има и слаб валеж от дъжд, над около 1600 метра – от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието главно до обяд ще е със значителна ниска облачност или мъгла. По-късно през деня видимостта ще се подобрява, но от запад ще се увеличи високата и средната облачност. На отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър с южна компонента, но до вечерта ще се ориентира от север. Максималната температура на въздуха ще е от около 8° в северните райони до 14° в южните. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, на север – 3 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, ще продължи да се повишава и вечерта ще е близко до средното.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 40 мин. и залязва в 17 ч. и 41 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 1 мин. Луната залязва в 10 ч. и 25 мин. и изгрява в 23 ч. и 8 мин. Фаза: два дни преди последна четвърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене