Магнетично привлекателен и уютен е новият интериор на НПГ „ Д. Талев“

С нов, изключително красив интериор, НПГ „ Д.Талев“ ще посрещне възпитаниците си, завръщащи се от дистанционно обучение. Всяка класна стая „заговаря“ с индивидуален стил, естетичност и тематична посока. Напълно обновените кабинети по общообразователни дисциплини фино предразполагат към креативност и академизъм, създават настроение и уют – и във всичко това скоро ще се убеди училищната общност на НПГ „ Д.Талев“. Всеизвестно е, че красотата е магия, която опитомява и обвързва. А според психолозите работата в красива среда носи радост, увеличава потенциала, добавя увереност и вдъхновява, което неминуемо остава отпечатък върху качеството.

С обич, уважение и грижа за своите преподаватели и ученици, директорът на професионалната гимназия – г-жа Мария Георгиева –  решава да изненада всички с нова визия на училището . Ето какво споделя тя:

  • Госпожо Георгиева, как се роди идеята да обновите класните стаи така нетрадиционно и с подчертана естетика?
  • Искам да отбележа, че единадесетте учебни кабинети, които бяха ремонтирани, са само по общообразователни предмети –български език и литература, руски език, философия, история и цивилизации, география и икономика, математика и биология и здравно образование. Факт е, че през годините нашата гимназия печели и реализира много проекти за модернизация на професионалното образование – които включваха ремонт, преобзавеждане и преоборудване на кабинетите по професионална подготовка. Към настояща дата сме в процедура по стартиране на доизграждане и модернизиране на Центъра за обучение по туризъм. При общообразователните дисциплини кабинетите не съответстваха на нуждите и очакванията на нашите ученици и колеги. А на фона на многобройните национални и международни награди в редица конкурси и състезания, които печелят нашите възпитаници под ръководството на своите учители, обновяването на кабинетите бе заслужен жест на благодарност към тяхната всеотдайна работа.

Всъщност НПГ „ Д.Талев“  се стреми  / а и ни се получава/  да създава не само грамотни, а високообразовани специалисти. Това се постига с грижа,  внимание и фокус и към общообразователната подготовка на учениците, която е прецизна и качествена, както цялостната подготовка в НПГ.

  • Концепцията за тематични тапети е Ваша идея. Споделете емоциите си, докато течеше процеса на промяна?
  • Този процес ми помогна по-лесно да премина през месеците, в които тази огромна сграда, нашата гимназия, беше празна. Колегите и учениците работеха дистанционно. Училището приличаше на празно гнездо, което чака своите птици да се завърнат. И аз реших, че сега е моментът да съборя стари съчки и клонки от това гнездо, да го сплета с по-красиви и цветни материали за да грее в очакване на своите стопани.
  • Нямаше да се справя сама. Благодаря на всички колеги от непедагогическия персонал, които извършиха ремонта от начало до край сами! Благодаря на Димитър Серафимов, който с огромно търпение и професионализъм успя да материализира моите идеи и да ги превърне във факт!

И не на последно място – благодарение на комфортния и разумно управляван бюджет на гимназията, този ремонт стана възможен.

  • На 04.02.2021г. ще посрещнете ученици и преподаватели в кабинетите, които са произведения на изкуството. Какво бихте им казали на прага на едно ново начало с нова визия?
  • След всичко, което преживяхме и продължаваме да преживяваме, пожелавам им да бъдат здрави! Да обичат своето училище, да го пазят и в сърцата си!

Автор: Елена Търтова

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене