Гърмен ремонтира улици във всички села и купува 3000 кофи за боклук

мбициозна е Инвестиционната програма на Община Гърмен за тази години въпреки епидемията от коронавирус. И задължението от над 700 000 лева към бизнесмена Руен Кирев. В края на миналата година Върховният касационен съд реши, че Общината дължи тази сума. Частното дружество, което е най-голямата строителна фирма в региона, е работило преди десетина години по проект по Програма САПАРД – асфалтирало е пътищата Огняново-Рибново и Гърмен-Ковачевица. Тази година трява да бъдат върнати 250 000 от тази сума.

„Предвидили сме ремонти на улици във всички населени места. Няма как да не решаваме дългогодишните проблеми на селищата. Ще ни бъде трудно, но хората са в правото си да искат по-добра среда за живеене в своите села”, заяви кметът на община Гърмен – Феим Иса.

Ще бъдат закупени и 3000 нови контейнери за смет, целта е всяка фамилия да има собствена кофа за отпадъци. Ще се купят и два нови сметосъбиращи и сметоизвозващи автомобила. Ще се заделят пари и за специализиран автомобил за отпушване на канали, както и една метачна машина. Всичко това ще помогне за осигуряване на по-голяма чистота в община Гърмен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене