Без категория

В БСП – Благоевград тръгна черен хумор: Искаш Корнелия- получаваш Вигенин!

БСП

Петричани на сутрешно матине на „Позитано“ 20 с червения лидер уреди трето място за Димитър Капитанов

Кристиян Вигенин остава водач на депутатската листа на БСП в Пиринско. Въпреки че е нежелан от структурите на левицата в региона, вчера националният председател Михаил Миков го наложи със сила в присъствието на общинските председатели и областния лидер Юлиян Гошев, който след скандалите на последния областен съвет бяха привика­ни на червеното килимче на „Позитано“ 20.

„Решено е, и точка, предстои формално това да бъде офо­рмено с гласуване на национал­ния партиен съвет, най-вероятно във вторник“, каза пред „Струма“ Юлиян Гошев веднага след срещата с Миков. Той об­ясни, че решението, макар и с неохота, е било прието от всич­ки с обещанието, дадено пред националния председател, да работят за успех на изборите.

На заседанието на нацио­налния съвет на БСП в София вчера бяха извикани председа­телите на общински структури. Преди всички още рано сутрин­та на половинчасова среща при Миков са били активът на об­щинската организация на БСП в Петрич, които бурно протес­тираха три дни по-рано, че са пренебрегнати в листата. Заед­но с общинския лидер Димитър Капитанов на „Позитано“ 20 са били и Ангел Иванов, предсе­дател на Клуба на петричките социалисти ветерани, Алексан­дър Главчев, председател на младежите социалисти, Илия Вачев и Борис Стойчев от Из­пълнителното бюро, и Благой Вучев от Марикостиново, сим­патизант на БСП.

„Преди да отидем в София, се обадихме на другаря Атанас Мерджанов, описахме му ситуа­цията и поискахме неговото съ­действие“, разказаха вчера по телефона членовете на петрич- ката делегация на връщане от София. „Пред Миков се изка­захме всички – Иванов, Вачев, Главчев и Борис Стойчев. Ка­захме, че идваме да подкрепим другаря Кристиан Вигенин за водач на листата и че искаме достойно място за нашия пред­седател Димитър Капитанов. Изтъкнахме, че организацията на БСП – Петрич е най-голямата в областта, в нея членуват над 1000 социалисти. Михаил Ми­ков ни изслуша внимателно, след което влезе на заседание­то на националния съвет“, раз­казаха петимата петрички со­циалисти от делегацията.

В резултат на срещата на петричани било обещано по- предно място, което според техните разбирания означава трето място за Капитанов.

„Въпросът с подреждането на листата след първото място остана за националния съвет“, каза Юлиян Гошев. Това, което е било договорено с Миков, е да се направи по-балансирана листа. Не било нормално Сан­дански да няма човек в листа­та, жените също били пренеб­регнати, както и младежите. Предстои областна среща на актива в Благоевград, на която ще се търсят компромисни ва­рианти, преди да се представи за одобрение листата пред на­ционалния съвет във вторник.

В средите на БСП в Благоев­град вече се шегуват с черен ху­мор, като перифразират попул­ярен предизборен слоган от не­далечното минало: Искаш Корнелия – получаваш Вигенин!

Вестник „Струма“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене