Мъж от Гоце Делчев получи доживотна присъда за убийство и изнасилване

Френски апелативен съд потвърди присъдата на Олег Чиков  за убийство и изнасилване. Той е осъден на доживотен затвор, като поне 22 години от тях трябва да излежи при строг режим, съобщи „Франс 3“.

 

Чиков е признат за виновен за извършеното от него през 2013 г. брутално убийство на 70-годишен французин и изнасилването на неговата 60-годишна съпруга.

 

Българинът влязъл през нощта на 4 срещу 5 октомври 2013 г. в къщата на спящото семейство. Първо убил съпруга, а след това брутално изнасилил съпругата.

 

Пристигналите на мястото полицаи били шокирани от бруталността на престъплението.

 

„Уес Франс“ разкрива, че Олег Чиков има вече няколко присъди в България.

 

Прокуратурата по време на процеса заяви, че Олег Чиков представлява „криминологична опасност“.

 

От своя страна подсъдимият отрече да е имал нещо общо с престъплението. Неговият адвокат заяви пред съда, че уликите срещу Чиков са косвени.

 

Циганинът Олег Чиков (32 г.), който лежа в затвора Бобов дол  и бе  предаден на френските власти с решение на  Окръжен съд –Кюстендил който допусна изпълнение на европейска заповед.

 

 

 

 

Обвиненията срещу Чиков са за 5 тежки престъпления, извършени през октомври 2013 г. в град Отюн: убийство, опит за убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, изнасилване и незаконно проникване в частен имот. Олег Чиков изнасилил и убил млада французойка в дома й, после нападнал да убива и хазяите си и избягал от Франция.

 

Чиков е израснал по приюти и интернати. В Ракитово като 17-годишен нападнал и изнасилил 41-годишна жена, за което излежал 10-годишна присъда у нас.

Последното блудство Чиков  е извършил през февруари 2015 г. с 15-годишно момиче в Гоце Делчев .Опитал да избяга в Гърция но на границата  той е бил  идентифициран и арестуван.

Според  информацията по делото ,след престъпленията му във Франция през 2013 година е  била изпратена негова ДНК проба до всички държави, които имат генетични банки и така бил закован като извършител на зверствата в Отюн. Последното блудство е  извършил през февруари 2015 г. с 15-годишното момиче в Гоце Делчев .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене