От 1-ви септември задължително предучилищно образование за 4-годишните деца се въвежда в община Гоце Делчев

Общинските съветници от ОБС Гоце Делчев на днешното си заседание приеха въвеждането от 1-ви септември 2021 г. задължително предучилищно образование за 4-годишните деца. Решението бе взето след направено проучване сред родители, които са дали положителна оценка.

Статистиката в община Гоце Делчев е  категорична, че и до сега голяма част от четиригодишните деца в общината посещават учебните заведения под формата на детски градини. Според постановление на МС на финансиране от държавата имат право само общини, които са въвели задължителното предучилищно образование за четиригодишните деца. Предвидено е подпомагане на родителите за храна и др. на децата.

На днешното заседание ОБС Гоце Делчев прие още именуване на улици в град Гоце Делчев. Две улици, до сега без имена получиха своите наименования, а именно улица в кв. 271 находяща се в близост до бившият Полк в Гоце Делчев вече ще носи името на именитият неврокопчанин, ген. Андрей Боцев, а безименната улица в кв. 114 находяща се в района на бившия УКВ- завод ще носи името на прох. Георги Петров Бакалов, също роден в гр. Гоце Делчев.

Изменение на Решение №37/19.12.2019 г. на Общински съвет – Гоце Делчев, относно удължаване срок на кредит и изменение и допълнение на решение №92/Протокол №7 от 31.03.2016 г. на Общински съвет – Гоце Делчев, относно удължаване срок на кредит, гласуваха на днешното си онлайн заседание общинските съветници.

Те гласуваха с мнозинство и одобряване на техническо задание и разрешаване изготвянето на ПУП – Парцеларен план за трасе на електропровод и даване на предварително съгласие за учредяване право на прокарване през имоти, собственост на община Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене