Тежък удар за гоцеделчевските хандбалисти преди дербито с „Осъм“

Хандбалният „Пирин“ (ГД) понесе тежък удар в навечерието на дербито с „Осъм“ в „А“ група. Един от барометрите на гоцеделчевския тим – Георги Георгиев-Гочето, е аут до края на сезона, след като скъса менискус и бе опериран в София. Голаджията получи контузията в съботния мач с „Локомотив“ (Мз), който напусна принудително в 25-та мин.

„За съжаление не мога да играя и да помогна на съотборниците си в оставащите двубои от шампионата. Травмите са част от спорта. Надявам се да се възстановя по-скоро и да бъдем отново заедно на терена. Аз обаче няма да спирам да подкрепям отбора от трибуните. Вярвам, че момчетата ще се справят със задачите, които сме си поставили. Само „Пирин“ и напред“, коментира Г. Георгиев.

„Желаем най-напред на Гочето по-скоростно възстановяване. За всеки спортист е неприятно да стои далеч от любимата игра, но понякога има такива моменти, които каляват човека. Той е силен характер и вярваме, че ще се справи. Със сигурност Георги ще ни липсва, но в момента най-важното е неговото здраве. Търсим варианти за заместник. Сигурен съм, че момчетата са готови да компенсират неговата липса. Затова сме отбор и вярвам, че подобни изпитания ще ни сплотят още“, коментира главният треньор на пиринци Николай Пиргов.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

struma.bg

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене