Кирил Вълчев е новия генерален директор на БТА

Снимка: БГНЕС
Той обещава свободен достъп до новините от България

През следващите пет години генерален директор на БТА ще е Кирил Вълев. Това решиха депутатите като приеха кандидатурата му, предложена от ГЕРБ.

До избора на нов шеф на БТА се стигна предсрочно, след като Максим Минчев загуби битката с коронавируса в края на миналата година.

По време на изслушването си в парламентарната комисия по медиите Кирил Вълчев каза, че ще работи в посока емисиите на БТА да станат безплатни за всички, с изключение на международните новини.
Амбицията му е да развие БТА и като източник на информация от целите Балкани към света. За да го постигне, ще открие кореспондентски пунктове на БТА във всички съседни наши държави.

Досега Вълчев водеше предаването “Седмицата” по Дарик радио. Той е и правен консултант и на радиото, и на БТА. Има и първи законодателен акт в кариерата си на юрист – и това е именно законът за БТА, в чието написване той участва през 2011 г.

Другият кандидат за генерален директор на БТА беше Ивайло Данаилов, който беше предложението на БСП. Мнозинството обаче спря избора си на Вълчев.

Камелия Цветанова

dnes.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене